Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 24 2008

Αγοραστές vs Πωλητές

Οι πωλητές και οι εν δυνάμει πτωτικοί παίκτες των αγορών έχουν κάθε δικαίωμα και λόγο να ποντάρουν στη διόρθωση δεικτών και μετοχών. Προφανώς. Όταν όμως ενεργούν ασύστολα, χωρίς ενδοιασμό και άκριτα, γνωρίζοντας πως δύσκολα θα εντοπιστούν, τότε το θέμα ξεφεύγει από τα όρια της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς.

Τις τελευταίες ημέρες σημειώνεται υψηλότατος δανεισμός μετοχών του 20άρη, παράλληλο άνοιγμα θέσεων σε ΣΜΕ επί του FTSE-20 και συγκεκριμένων μετοχών από επενδυτικούς κύκλους που έχουν γνώση του βάθους της αγοράς και ισχυρή κεφαλαιακή στήριξη, με αποτέλεσμα το... σορτάρισμα να ξεφεύγει λίγο.

Θεμιτό, θα πείτε. Προφανώς. Όμως, το πρόβλημα αδιαφάνειας στην αγορά μας παραμένει (ας όψονται όσοι φρόντισαν να βρεθεί απροετοίμαστο το Χ.Α. εν όψει MiFID) και οι έλεγχοι (κρίνοντας από το αποτέλεσμα) δεν αποδίδουν καρπούς, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη συνέχεια.

Το πιθανότερο είναι πως, εάν δεν υπάρξουν άμεσα μέτρα και σχετική πρόνοια από την καθ' ύλην αρμόδια εποπτική αρχή, κάποιοι από τους θιγόμενους επιχειρηματίες θα κινηθούν ανάλογα. Προφανώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v