Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 28 2008

Ετοιμάζει έκπληξη η Iberdrola για τον Ρόκα

Eν μέσω θερινής… επιχειρηματικής άπνοιας, μας κεντρίζει το ενδιαφέρον η κινητικότητα που παρατηρούμε στο μέτωπο της Iberdrola - Ρόκα, σε σημείο που μας μπαίνουν στο μυαλό δεύτερες και… τρίτες σκέψεις.

Αυτό γιατί καλά ενημερωμένη πηγή εκτιμά πως βρίσκονται σε τελικό στάδιο οι συζητήσεις της Iberdrola με ισχυρότατο κατασκευαστικό (και όχι μόνο) όμιλο της εισηγμένης (ο οποίος επί των ημερών του Χρήστου Ρόκα είχε υποβάλει πρόταση εξαγοράς).

Επί της ουσίας, έχουμε αναφερθεί πλειστάκις στις δυσκολίες που συναντά ο σχεδιασμός των Ισπανών στην εγχώριο αγορά, αναφέρουμε για περισσότερο από έναν χρόνο τον προβληματισμό μας κάνοντας λόγο (τον Ιανουάριο) και για κρούση του κατασκευαστικού (και όχι μόνο) ομίλου στη Μαδρίτη μέσω ξένης επενδυτικής τράπεζας.

Έκτοτε γράφτηκαν αρκετά για την περίπτωση Iberdrola - Ρόκα και ακούστηκαν περισσότερα, φτάνοντας στο σήμερα όπου, πάντα με βάση την ίδια πηγή, η συμφωνία των δύο πλευρών βρίσκεται στο παρά ένα.

Πρακτικά ο ισπανικός όμιλος κατέχει πλέον το 74,08% των κοινών μετοχών της αρκαδικής εταιρείας και το 53,08% των προνομιούχων.

Για την τελευταία κατηγορία μετοχών υπάρχει καταγεγραμμένη η αντίθετη γνώμη των κατόχων του 10% του μετοχικού κεφαλαίου (όπως αναφέρεται σχετικά σε θέμα του Στέφανου Κοτζαμάνη, από τις 14/7).

Να υπενθυμιστεί πως στις αρχές Ιουλίου η Goldman Sachs είχε θεωρήσει μάλλον άδικη τιμή τα 16 ευρώ (ανά κοινή μετοχή) σε αντίθεση με την Εθνική - Π&Κ που έβρισκε το τίμημα δίκαιο.

Η κίνηση που μας… ξένισε εντοπίζεται στις αρχές Ιουλίου (1/7) και ήταν η απόφαση για πώληση του κατασκευαστικού βραχίονα του Ρόκα.

Κοντός… ψαλμός, που λένε και οι θυμόσοφοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v