Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 25 2008

Τα λόγια είναι περιττά…

Μεταφέρουμε αυτούσια από τη σημερινή "Ελευθεροτυπία" την είδηση για αυξήσεις έως και 80% στον βασικό μισθό των δικαστών. Μία απόφαση-ντόμινο για μισθολογικές αυξήσεις και στους βουλευτές:  

"Γενναίο μποναμά, που φθάνει στο 80% των βασικών μισθών τους, δίνει η κυβέρνηση στους εν ενεργεία και συνταξιούχους δικαστές. Γεγονός που θα προκαλέσει ντόμινο αυξήσεων και για τους βουλευτές. Ταυτόχρονα, καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις στις ΔΕΚΟ. Τα σωματεία, στο εξής, δεν θα μπορούν να προσφύγουν ούτε στη διαιτησία".

Το θέμα-πρόκληση απασχολεί το μεγαλύτερο μέρος του σημερινού Τύπου και από το πρωί "τρέχει" σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές. "Άκαιρη και προκλητική" χαρακτηρίζεται η απόφαση από την κύρια θέση της ίδιας εφημερίδας, σε μια συγκυρία όπου ανακοινώνεται "η διεύρυνση της φορολογικής βάσης".

Όλα αυτά εδώ στη χώρα όπου όπως επισημαίνει η Έλενα Λάσκαρη "Φορολογικά υποζύγια παραμένουν και το ΄07 μισθωτοί - συνταξιούχοι". Σε μία "Κοινωνία ανοχής και σαλτιμπάγκων" κατά τον Πάτροκλο Κουδούνη.

Άνευ περαιτέρω σχολιασμού και θυμίζοντας τη ρήση των προγόνων "κρείττον το σιγάν". Αιδώς σε έναν τόπο όπου φαίνεται να εκλείπουν πλέον και οι… Αργείοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v