Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 30 2008

ΔΕΗ: Βρήκαν τον ...αποδιοπομπαίο

Συνεχίζονται τα έργα και οι ημέρες στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, καθώς στον τέως γενικό διευθυντή παραγωγής φορτώνει η διοίκηση της ΔΕΗ όλες τις ευθύνες για τις καθυστερήσεις στο νέο έργο της Επιχείρησης.

Πρόκειται για την υπόθεση που είχε απασχολήσει και πάλι τον Τύπο αρχές Ιουλίου (είχε προκαλέσει μάλιστα την παρέμβαση των φίλων της στήλης panda και kinigos) και απ' ό,τι φαίνεται δεν θα ησυχάσει τόσο εύκολα.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης ζήτησε την ανάκληση των καθηκόντων του Αβραάμ Μιζάν. Την εισήγηση ψήφισαν επτά μέλη και καταψήφισαν οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων (Τσαρούχας, Μαρινίδης). 

Στον αποπεμφθέντα, παρά το ότι το ζήτησε, δεν δόθηκε ο λόγος για να αναπτύξει τις απόψεις του. Η ΓΕΝΟΠ από την πλευρά της χρησιμοποιεί σκληρές εκφράσεις καθώς κάνει λόγο για "αντικαταστάτες μετριότατων επαγγελματικών προσόντων, αλλά πλήρως υποταγμένων, και για την πρόσληψη πληθώρας ακριβοπληρωμένων συμβούλων".

Η διοίκηση της ΔΕΗ προσάπτει στον κ. Μιζάν ότι ενώ υποσχέθηκε μέχρι τον Μάρτιο του '08 να έχουν γίνει οι προκηρύξεις διαγωνισμών για μεγάλα έργα, προκηρύχτηκε μόνο αυτός για τη μονάδα φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη. Σύμφωνα με τον κ. Αθανασόπουλο, σειρά παραλείψεων προκάλεσε αλυσιδωτές επιπτώσεις στον χρόνο παράδοσης και στο κόστος έργων κρίσιμων για τη λειτουργία της Επιχείρησης.

ΣΗΜ.: Προσωρινός αντικαταστάτης του κ. Μιζάν ορίστηκε ο γενικός διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας Δημήτρης Λάππας, ενώ δεν αποκλείεται η θέση αυτή να προκηρυχθεί, οπότε πιθανόν να καλυφθεί από στέλεχος εκτός ΔΕΗ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v