Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 5 2008

Τραπεζική αβελτηρία και στον τουριστικό κλάδο

Δεν πάει άλλο! Σε ακόμη έναν γύρο παραστάσεων προς τον αρμόδιο υπουργό Τουρισμού ετοιμάζονται να προβούν ταξιδιωτικοί πράκτορες.

Τέσσερα και πλέον χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς της Αθήνας, δεκάδες επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου δεν μπορούν να λάβουν πίσω τις εγγυήσεις που είχαν καταβάλει στις αρχές του 2004.

Ο λόγος για ακόμη μία φορά η τραπεζικώς… εννοούμενη συμπεριφορά και βεβαίως η στενότητα ρευστότητας που αναγκάζει τους ιδιωτικούς ομίλους να συμπεριφέρονται σαν κράτος εν κράτει.

Η υπόθεση είναι γνωστή και ως "Φιλοξενία 2004", από την επωνυμία του φορέα που είχε συσταθεί από τον Αθήνα 2004. Στόχος η φιλοξενία όσων ήθελαν να επισκεφτούν την πρωτεύουσα την περίοδο των Αγώνων.

Στην εταιρία μετείχαν δύο ιδιωτικές τράπεζες, που έλεγχαν την πλειοψηφία του σχήματος(κεφαλαιακά και διοικητικά) και η κοινοπραξία Ταξιδιωτική Ισχύς (που απαρτιζόταν από 101 ταξιδιωτικά γραφεία και πράκτορες). Οι μετέχοντες είχαν καταβάλει από 150 χιλιάδες ευρώ ως εγγύηση καλής εκτέλεσης του έργου.

Σύνολο κεφαλαίων 15.150.000 ευρώ, που μέχρι σήμερα παραμένουν δεσμευμένα, καθώς δεν έχει γίνει ακόμη εκκαθάριση της εταιρίας. Οι δύο τράπεζες, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι πράκτορες, επικαλούνται εδώ και καιρό διάφορους λόγους για να "εγκλωβίσουν" τη διαδικασία εκκαθάρισης που θα επέτρεπε την επιστροφή των εγγυήσεων στους επαγγελματίες.

Σ.Σ.: Αβελτηρία, από το στερητικό α- και το αρχαιοελληνικό βέλτερος/βελτίων. Ο μη επιδεχόμενος βελτίωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v