Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 28 2008

Σε καμπή η Wall Street..."αναμονή" στη Σοφοκλέους

Σε κομβικό σημείο… καμπής βρίσκεται η Wall Street, με τον Dow Jones (DJIA) να έχει σταματήσει (από τη συνεδρίαση της 26ης/11) την έντονη ανοδική αντίδρασή του σε κρίσιμη περιοχή αντίστασης.

Σύμφωνα με την τεχνική προσέγγιση της αγοράς (και με τη βοήθεια του σχετικού διαγράμματος του DJIA), η στιγμή της αλήθειας για την προοπτική διάσπασης της εν λόγω περιοχής δεν είναι μακριά.

Σύμφωνα με την ομάδα της eZMarket, υπολογίζεται στη σημερινή συνεδρίαση της Wall (28/11) με ένα εύλογο φίλτρο χρόνου μίας, το πολύ δύο συνεδριάσεων. Πιθανότατα ίσως και πολύ σύντομα θα φανεί κατά πόσον ο δείκτης μπορεί να διασπάσει την αντίσταση, ενώ σε περίπτωση αδυναμίας θα πρέπει να μας προβληματίσει η "ορθότητα" του βραχυχρόνιου ανοδικού σεναρίου, όσον αφορά στο μέγεθος αυτής της κίνησης.

Ευαίσθητη όμως θεωρούμε και τη διαφαινόμενη "απειλή" καταγραφής νέων ιστορικά χαμηλών τιμών για τη μετοχή της Eurobank. Στο σχετικό σταθμισμένο διάγραμμα συγκρίνονται η πορεία της Eurobank με αυτήν της Εθνικής και των δύο με την τάση του τραπεζικού δείκτη.

Δίνεται έτσι η ευχέρεια να παρακολουθήσουμε τη μακροχρόνια διακύμανση, το "άδειασμα" των δύο μετοχών -του κλάδου συνολικότερα-, την ανησυχητική διαγραμματική πορεία κυρίως της Eurobank και την απόκλιση ασφαλείας που έχει ακόμη η Εθνική από τα χαμηλά της.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η επαναφορά των τιμών (και βεβαίως των αποτιμήσεων) σε επίπεδα του… 2003 θα πρέπει να μας καθιστά εξαιρετικά προσεκτικούς, όσον αφορά στη μεσομακροπρόθεσμη τάση των ελληνικών τραπεζών και κατ' επέκταση του τραπεζοβαρούς Ftse 20.

ΣΗΜ. Πολύτιμη η βοήθεια από ανθρώπους της αγοράς και χρόνια φίλους. Ευχαριστίες για ακόμη μία φορά στον komis για την… τεχνική του στήριξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v