Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 5 2009

Εγχειρίδιο επενδυτικής... τακτικής από Μ. Λούλη

Τελικά το σοφό γνωμικό "όποιος ανακατεύεται με τα… πίτουρα τον τρώνε οι κότες" φαίνεται πως δεν ισχύει όλες τις φορές. 

Ή τουλάχιστον στην περίπτωση του Λούλη, η διοίκηση του οποίου αποφάσισε σε καιρούς χαλεπούς αύξηση κεφαλαίου κατά 8,311 εκατ. ευρώ, με αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής κατά 0,50 ευρώ με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών.

Επιπλέον, αποφασίστηκε πράξη αντιλογισμού με σκοπό τη χρηματοδότηση ισόποσης επιστροφής κεφαλαίου με μετρητά στους μετόχους.

Άριστα! Ο Κωνσταντίνος Λούλης ελέγχει το 50,74% του μετοχικού κεφαλαίου (χρηματιστηριακής αξίας 23,4 εκατ. ευρώ), η Τράπεζα Πειραιώς το 5,23% (αποτίμησης 2,4 εκατ. ευρώ) και η LLI Euromils GmbH επιπλέον 5%.

Δηλαδή, η επιστροφή κεφαλαίου αφορά και στον αυστριακό όμιλο που αγόρασε τις συμμετοχές της ελληνικής εταιρίας στα Βαλκάνια.

Άρα, ο βασικός μέτοχος αποφασίζει επιστροφή κεφαλαίου στον… εαυτό του περίπου 4,15 εκατ. ευρώ και οι άλλοι μικρομέτοχοι λαμβάνουν από τετρακόσια χιλιαρικάκια έκαστος. Βέβαια, θα πείτε, η σχετική διαδικασία αφορά και στην… ελεύθερη διασπορά, δηλαδή στο υπόλοιπο 39%, αλλά αυτό που μας μένει είναι το όφελος του βασικού μετόχου.

Επιπρόσθετα, το ενδιαφέρον είναι πως η επιστροφή κεφαλαίου αποφασίστηκε σε έκτακτη γενική συνέλευση με ανακοίνωση της εταιρίας στις 10/12, οπότε και συνεχίστηκε ο αγώνας δρόμου-αγοράς καλύτερα- ιδίων μετοχών ως Μύλοι Λούλη.

Λίγο πιο νωρίς η εισηγμένη είχε προχωρήσει σε ακόμη μία "π ρ ο σ θ ε τ ι κ ο ύ χαρακτήρα" κίνηση με την πώληση της συμμετοχής της σε θυγατρικές, που διατηρούσε στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία, έναντι συνολικού τιμήματος 26,3 εκατ. ευρώ στην LLIE, φυσικά.

Άριστα!...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v