Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 6 2009

Τεχνικά σενάρια για ΧΑ και τράπεζες...

Σε σχηματισμό ευθυγράμμισης των βασικών δεικτών στα κυριότερα χρηματιστήρια έχουν εισέλθει οι αγορές. Μέσω των Εργαλείων και στις ενότητες Γραφήματα - Τεχνική Ανάλυση του euro2day.gr μπορούμε να έχουμε μία καλύτερη τεχνική εικόνα κατ' αρχάς των βασικών μετοχών. Τραπεζικών και λοιπών του FTSE 20.

Με τη συνδρομή της eZMarket θα επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε πρωτίστως τον 20άρη δίνοντας έμφαση στον σχηματισμό κορυφής στην επιχειρούμενη στήριξη και στην πτωτική κλίση που αρχίζει να παίρνει ο συγκεκριμένος δείκτης.

Την ίδια προσέγγιση ακολουθούμε για τον κλαδικό δείκτη των τραπεζών. Κλάδος-ατμομηχανή της αγοράς μας, καθοδηγητής και μπροστάρης της εκάστοτε τάσης. Είτε ανοδικής είτε πτωτικής. Και στην περίπτωσή του το διάγραμμα… εφιστά την προσοχή μας για τη συνέχεια.

Επί της ουσίας
...Η ευθυγράμμιση των δεικτών γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Με τον τρόπο αυτό πλησιάζει ολοένα και περισσότερο η χρονική στιγμή όπου (πάλι) όλα μαζί θα κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση.

...Αδυναμία των δεικτών να διασπάσουν καθοδικά την περιοχή βάσης (ζώνη λαιμού των σχηματισμών αναστροφής) θα σημάνει την καθυστέρηση στην εξέλιξη του καθοδικού σεναρίου και όχι την ακύρωσή του.

Από τον κλάδο, πέραν της Εθνικής, μετοχή-σηματωρό για τις επόμενες συνεδριάσεις θεωρούμε αυτή της Alpha Bank (και όχι της Eurobank), καθώς παρουσιάζει καθοδική δυναμική, αφού δεν σταμάτησε ούτε στην αντίστοιχη περιοχή βάσης. Απεναντίας, δείχνει να συνεχίζει τον διορθωτικό της κύκλο χωρίς να αντιδρά πλέον σε ενδιάμεσες στηρίξεις.

Υ.Γ.: Ο Εκηβόλος, κάνοντας χρήση της καλοκαιρινής του αδείας, θα απουσιάσει έως τις 20 Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v