Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 8 2009

Σκοπιμότητες, αλχημείες και κινητικότητα στον ΟΤΕ

"Τι θες και… τρώγεσαι με τον ΟΤΕ, ρε Γελαντάλι", μας έλεγε τις προάλλες ένας από τους εμπειρότερους παράγοντες της αγοράς, ο οποίος κατά καιρούς έχει ποντάρει σε διάφορα στοιχήματα, που έχουν παιχτεί στον Οργανισμό.

"Τον Οργανισμό τον… κάψανε οι αλχημείες του αξέχαστου Γ. Αλογοσκούφη και οι εμμονές του", μας σημείωνε για να συμπληρώσει: "Η υπόθεση με την Deutsche Telekom ήταν μεγάλη και σύνθετη, καθώς εντασσόταν σε ένα ευρύτερο πολιτικό παιχνίδι. Οι Γερμανοί πέτυχαν να μαζέψουν από την αγορά τουλάχιστον άλλο ένα 2% - 3% (κατά την εκτίμησή του) σε τιμές χαμηλότερες(;) από τα 12 ευρώ. Λογικά, θα πρέπει να είχαν στο μυαλό τους να χτυπήσουν και το 10% σε πλησιέστερες τιμές, καθώς κυβερνώντες και Αρχές ελάχιστα ενδιαφέρονταν για το συμφέρον των μικροεπενδυτών. Τώρα όμως το σκηνικό αλλάζει και μην παραξενευτούμε εάν δούμε απρόσμενες ανατροπές στη μετοχή και στον ΟΤΕ".

Αυτά τα λόγια μας ήρθαν στο μυαλό με αφορμή την τελευταία έκθεση της Merrill Lynch, εξαιρετικά "πονηρή" και προσεκτική ως προς τη διατύπωσή της, είναι αλήθεια.

Διορατική και η προσέγγιση του Στέφανου Κοτζαμάνη όπου ο φίλος συνάδελφος διερωτάται: "ο αναλυτής του ξένου οίκου επέλεξε άραγε τυχαία να αφιερώσει ένα τόσο 'θεωρητικό' σενάριο; Είναι τόσο έξω από την ελληνική πραγματικότητα; Είναι σχολαστικός μέχρις άκρων; Ή μήπως γνωρίζει κάτι παραπάνω από εμάς τους υπόλοιπους; Υ.Γ.: Θυμίζουμε ότι και την πολιτική προσέλκυσης στρατηγικού εταίρου στον ΟΤΕ την είχαμε μάθει από report ξένου οίκου πολλούς μήνες πριν μας την ανακοινώσει επισήμως ο τότε υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης".

Η αλήθεια είναι πως η στήλη είχε αναφερθεί άλλες δύο φορές στον Οργανισμό, σχετικά πρόσφατα, τη δεύτερη μάλιστα… απολύτως αποτυχημένα, προσεγγίζοντας τη μετοχή του με γνώμονα μόνο την τεχνική απεικόνιση του τίτλου. Και χωρίς να δώσει έμφαση και σε άλλες παραμέτρους, που φαίνεται ότι συνεχίζουν να μετρούν στην περίπτωσή του.

Στις 18 Ιουνίου κάναμε λόγο για τον ΟΤΕ και για το κακό παράδειγμα, ενώ με αναφορά μας στις 26 του ίδιου μήνα μιλούσαμε για επαρκή "ένδειξη αγοράς", χαρακτηρίζοντάς τον αμφιλεγόμενο στοίχημα. Όμως, αυτή τη φορά θα συμφωνήσουμε με τον φίλο Στέφανο και θα επιμείνουμε στο ότι αρκετά είναι αυτά που δείχνουν πως… κάτι τρέχει με τον Οργανισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v