Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 23 2009

Τα όρια της αντίδρασης…

Έστω στο… παρά ένα το Χρηματιστήριο Αθηνών επιχειρείται να συγχρονιστεί με την κίνηση των ξένων. Το δείγμα γραφής στις 22/12 -έστω με την αφορμή της Moody’s- ήταν χαρακτηριστικό μιας αγοράς «ρηχής» και ελεγχόμενης από τους ισχυρούς ξένους οίκους και τους Έλληνες συνεργάτες τους.

Όμως από τεχνικής πλευράς η συνεδρίαση της Τρίτης ήταν χρήσιμη, καθώς επιβεβαίωσε τα περιθώρια κίνησης των βασικών δεικτών. Εν προκειμένω του Γενικού Δείκτη, όπως αποτυπώνεται στο σχετικό… διάγραμμα.

Θα πρέπει να σημειωθεί, επίσης, πως στις 20 του μήνα αναφερόταν από τον Στέφανο η εκτίμηση ότι «παρακολουθούμε την 5η κυματική μέτρηση και αναζητούμε ενδείξεις που να επιβεβαιώνουν τον τερματισμό της καθοδικής κίνησης. Όπως είχαμε δει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, το 3ο καθοδικό κύμα έχει τερματιστεί στο επίπεδο που ισοδυναμεί με το 1,618 του μήκους του κύματος 1, ακολούθησε το διορθωτικό 4ο κύμα που το μήκος του ισοδυναμεί με το ήμισυ του μήκους του 3ου κύματος και ακολούθως ο νέος χαμηλότερος πυθμένας του 5ου κύματος να πληροί την ισότητα του 2ου με το 5ο».

Αυτή η προσέγγιση μέτρησης δείχνει έναν - δύο πιθανούς πυθμένες και μπορεί να αποβεί χρήσιμο για τη συνέχεια. Για τις συνεδριάσεις που μένουν μέχρι το τέλος του έτους ΑΛΛΑ και για την πιθανή φορά των δεικτών στα πρώτα… βήματα του Ιανουαρίου, αρχές του 2010.

Και για τις επόμενες ημέρες "ευχές για ΥΓΕΙΑ και οτιδήποτε επιθυμεί ο καθένας".

Και πρώτα ο Θεός τα ξαναλέμε από Δευτέρα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v