Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 29 2009

Προσβλέποντας στις 2.480 μονάδες…

Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίζονται αρκετοί αναλυτές και παίκτες για το 2010.

Σε σχετικό θέμα του euro2day συμπεριλαμβάνονται οι περισσότερες αναλύσεις - εκτιμήσεις ελληνικών και ξένων χρηματιστηριακών και ειδικών της αγοράς για την επόμενη χρονιά.

Είθε να επιβεβαιωθούν, θα το επαναλαμβάνουμε σε κάθε ευκαιρία που θα μας δίνεται - μακάρι να μην είναι χειρότερη από αυτήν που φεύγει. Ο Στέφανος Κοτζαμάνης αναφέρεται σε "έτος γεμάτο deals", ο Νίκος Γ. Δρόσος με αφορμή την υπόθεση της Ολυμπιακής διερωτάται εάν "διδαχτήκαμε κάτι από την περίπτωσή της", ενώ ο Φάνης Γαβρινιώτης κάνει λόγο για "τη μάχη των 5 δισ. ευρώ, που αρχίζει στις κατασκευαστικές".

Η στήλη επιμένει να κρατά… μικρό καλάθι, τουλάχιστον μέχρις ότου επιβεβαιωθεί (ή όχι) η εκτίμηση για έναν μεγάλο και επώδυνο καθοδικό κύκλο, που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και στην καταγραφή νέων χαμηλών (χαμηλότερων και αυτών της περιόδου 6 - 9 Μαρτίου). Να υπολογίσουμε τις συνέπειες, τις επιπτώσεις και πιθανές διεξόδους για την εθνική οικονομία, την πραγματική οικονομία, για την ίδια τη χώρα και τις αντοχές της (σε κοινωνικό και πολιτικό και οικονομικό επίπεδο) και βλέπουμε…

Θα συνεχίσουμε να επιμένουμε ΚΑΙ τεχνικά, με γνώμονα και πολύτιμη αρωγή όλων εκείνων των φίλων, αναγνωστών, συνεργατών και ανθρώπων της αγοράς που ειδικά και το δύσκολο 2009 μας συμπαραστάθηκαν σε μέγιστο βαθμό. Σε συνέχεια της προηγούμενης αναφοράς μας θα επιμείνουμε στην προσπάθεια ανίχνευσης των περιθωρίων της αντίδρασης, καθώς κατά την εκτίμηση αρκετών φίλων και παικτών οι πρώτες 2 - 3 εβδομάδες του Ιανουαρίου ενδέχεται να είναι εξαιρετικά γόνιμες.

Παραπέμπουμε για ακόμα μία φορά σε δύο διαγραμματικές απεικονίσεις του φίλου Στέφανου (deiktes.com).

Σημειώνεται: "Η διάσπαση των επιπέδων των 2.250 και 2.267 μονάδων με ταυτόχρονη αύξηση των συναλλαγών θα είναι μία καλή ένδειξη που θα μας οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι το 5ο υποκύμα του 5ου κύματος έχει τερματιστεί και έχει αποτύχει να πραγματοποιήσει νέα χαμηλά (σ.σ.: γι' αυτήν την περίοδο της αγοράς). Σε μία τέτοια περίπτωση είναι πιθανή η συνέχιση της ανοδικής κίνησης προς την κορυφή του προηγούμενου 4ου κύματος".

Πρακτικά ο Στέφανος επιμένει στην παρακολούθηση της τάσης, που μπορεί να φέρει την αγορά προς τις παρυφές των 2.480 μονάδων. Ωστόσο, εάν αυτό το σενάριο δεν υλοποιηθεί (εκτιμούμε στις πρώτες 2 - 3 εβδομάδες του Ιανουαρίου), τότε θα έχουμε προετοιμαστεί ανάλογα για μία καθοδική κίνηση προς τις πρώτες στηρίξεις.

Σε κάθε περίπτωση, ΕΥΧΕΣ για ΥΓΕΙΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v