Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 20 2010

19/1: Συνεδρίαση αναστροφής ή παγίδα;

Ενδιαφέρουσα από πολλές απόψεις η χθεσινή συνεδρίαση, που οδήγησε στον εγκλωβισμό πολλών πωλητών - short παικτών και έδωσε μία γερή αντίδραση από τον πυθμένα των 2.003 μονάδων.

Ο φίλος Στέφανος εστίαζε (από τις 17/1) την προσοχή του "στα επίπεδα των 2.100 και 2.025 μονάδων, όπου εντοπίζονται το άνω σκέλος ενός μεγάλου ανοδικού καναλιού τάσης, οι πυθμένες του περασμένου Ιουλίου και Δεκεμβρίου όπως επίσης και το κατά 62% επίπεδο διόρθωσης από τα χαμηλά του περασμένου Μαρτίου. Η εκτίμησή μας είναι πως η αγορά θα παραμείνει πάνω από αυτά τα επίπεδα και δεν αποκλείεται η εκδήλωση μίας ανοδικής αντίδρασης".

Στον "Εκηβόλο" της Δευτέρας ανεβάσαμε σχετικό διάγραμμα, όπου αποτυπωνόταν η τεχνικότητα της κίνησης που βρίσκεται σε εξέλιξη φέρνοντας την αγορά στα όρια των 2.000 μονάδων.

Σήμερα ανεβάζουμε δύο χρήσιμα -έτσι νομίζουμε- διαγράμματα ικανά να μας… πλοηγήσουν γι' αυτές τις τόσο πονηρές συνεδριάσεις.

Και έχοντας πάντα κατά νου πως όλες οι ανοδικές αντιδράσεις -όπως η τελευταία για παράδειγμα υψηλότερα των 2.300 μονάδων- αποτελούν υποκύματα ενός ευρύτερου κυματισμού που αργά ή γρηγορότερα οδηγεί την αγορά σε δοκιμασία χαμηλότερα των 2.000 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v