Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 14 2010

Η ευθύνη των πολιτικών πρέπει να τιμωρηθεί

Σημαίνει (ΔΥΕ) Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος και το έμαθα διαβάζοντας την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία εξετάζει τους λόγους της αναντιστοιχίας των ελληνικών στατιστικών στοιχείων για το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος, που στέλνει η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διάβασα και ντράπηκα για το κατάντημά μας να μας αποκαλεί πρόχειρους ψεύτες, λωποδύτες και απατεώνες, και το ερώτημά μου είναι: ποιος ευθύνεται για τον εξευτελισμό και τη χρεοκοπία της πατρίδας μας;

Η απάντηση είναι πολύ απλή και την έχουν έτοιμη άμεσα όλοι οι Έλληνες πολίτες: ένοχοι είναι όλοι οι Έλληνες πολιτικοί από τη μεταπολίτευση και μετά, χωρίς καμιά εξαίρεση, οποιοδήποτε κόμμα και αν εκπροσωπούν!

Πρωτίστως, η ευθύνη ανήκει στα δύο μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο, όμως και τα μικρότερα έχουν ευθύνη γιατί ποτέ δεν στάθηκαν σε ηθικό επίπεδο, αλλά πάντα καλλιεργούσαν στην κοινωνία το τεμπελίκι και μέλημά τους ήταν οι διορισμοί στο Δημόσιο και το πώς συνδικαλιζόμενοι στον αριστερό διεφθαρμένο χώρο θα προστατέψουν τα δικαιώματα των τεμπέληδων του Δημοσίου, που απομυζούν το 70% του κρατικού προϋπολογισμού.

Δεν είναι δυνατόν να έχουν εκτελεστεί κακουργήματα από τους πολιτικούς και να υπάρχει αυτή η ατιμωρησία και αυτή η ανοχή από τους πολίτες και να παρακολουθούμε αδρανείς το σύρσιμο της χώρας στην καταστροφή.

Οι εκλογές έγιναν και χάσαμε τη μοναδική ευκαιρία να ρίξουμε λευκό ώστε να μην εκλεγεί κυβέρνηση και να αναγκαστούν οι πολιτικοί να κάνουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να σταματήσει το κατρακύλισμά μας στον γκρεμό. Τώρα θα περιμένουμε άλλα 4 χρόνια για να το κάνουμε αυτό, αλλά πολύ φοβάμαι ότι η χώρα θα έχει κυριολεκτικά καταστραφεί.

Πρέπει να οργανωθούμε, να συζητήσουμε για λύσεις και να απαιτήσουμε από τη Βουλή να νομοθετήσει: 1. Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, 2. Κατάργηση ανακριτικών εξεταστικών επιτροπών της Βουλής για παραπτώματα βουλευτών και να δικάζονται οι βουλευτές όπως όλος ο κοσμάκης από τη Δικαιοσύνη, 3. Χορήγηση αρμοδιότητας στους εισαγγελικούς λειτουργούς να ορίσουν ανακριτές που θα ανακρίνουν και θα ελέγξουν όλους τους βουλευτές της τελευταίας 20ετίας για τα πεπραγμένα τους και για τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Τότε και μόνο η πολιτική θα ξαναμπεί σε νέα βάση με αυστηρότερους κανόνες λειτουργίας. Δεν είναι δυνατόν η χώρα να καταστρέφεται οικονομικά και η οικονομική ανέχεια της πλειονότητας των Ελλήνων να μην αγγίζει τους κατά καιρούς διατελέσαντες υπουργούς Οικονομικών.

Πρέπει επιτέλους η ευθύνη των πολιτικών να τιμωρηθεί.
 
*Απόσπασμα από επιστολή αναγνώστη της στήλης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v