Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 2 2010

Πού οδηγεί η οικονομική υποτέλεια...

Για εκχώρηση… εθνικής κυριαρχίας, λόγω της οικονομικής υποδούλωσης της χώρας στα κάθε λογής… ΔΝΤ συμφέροντα, κάνουν λόγο όλο και συχνότερα, όλο και περισσότεροι κυβερνητικοί παράγοντες.

Από αυτήν την άποψη θεωρούμε εξαιρετικό -για πολλοστή φορά- το άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ (ΕΘΝΟΣ) που στοχεύει «κέντρο» σε ένα καίριο θέμα, το οποίο θα βρούμε μπροστά μας.

Σημειώνει μεταξύ άλλων το προφανές, ότι δηλαδή «…η ανησυχία που διακατέχει ένα μικρό τμήμα των Ελλήνων, που μπορεί ακόμη να δείχνει ζωντανό ενδιαφέρον για τα μεγάλα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής, είναι μήπως η οικονομική υποτέλεια της χώρας οδηγήσει και σε εθνικές συμφορές στα ελληνοτουρκικά, στο Κυπριακό, στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων κ.λπ».

Από μία άποψη η λογική του κειμένου του Γιώργου Δελαστίκ… απαντά στις αιτιάσεις φίλων-επισκεπτών της στήλης και για τα τεκταινόμενα στον ΟΤΕ. Πρακτικά δεν νομίζω να διαφωνούν και πολλοί με τα όσα αναφέρει για παράδειγμα ο «Δυσαρεστημένος» στο σχόλιό του και για….άλλο ξεπούλημα.

ΣΗΜ.: Για να είμεθα ακριβοδίκαιοι και αυτήν τη φορά άμεση αναπαραγωγή του άρθρου του Γ.Δ. από το ethnos.gr γίνεται από τις φιλόξενες σελίδες του infognomonpolitics.blogspot.com.

Υ.Γ.: Απ' όσα διαβάσαμε στον σημερινό Τύπο για τις «συμβουλές Όλι Ρεν» δεν βρήκαμε αναφορά στο αίτημα των Κοινοτικών για το μείζον εργασιακό θέμα των συλλογικών συμβάσεων, που θα ανοίξει ακόμη έναν ασκό του Αιόλου. Θα επιβεβαιώσουμε όμως κάποιες πληροφορίες και εάν ισχύουν θα αναφερθούμε αύριο εκτενέστατα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v