Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 4 2010

Οι έχοντες… ξεφεύγοντες

Όταν τη… φοροκαταιγίδα μέτρων και την… ομοβροντία όλων αυτών που (σε πρώτη φάση…) ανακοινώθηκαν χθες τις επικροτούν ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΣΕΒ (ο οποίος μάλιστα εμφανίζεται αγαλλιασμένος, αναφωνώντας… επιτέλους) και όλοι οι ξένοι επενδυτικοί οίκοι, που σε… έχουν ξεσκίσει τους τελευταίους πέντε μήνες...

Όταν επικροτούνται όλα αυτά τα νέα μέτρα, τα οποία έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με τις προεκλογικές υποσχέσεις, που ως… σοσιαλιστικό κόμμα υποστήριζες, όταν οι τωρινές δηλώσεις σου γίνονται… ανέκδοτο στην ελληνοφρένεια, που επιμένει να υπενθυμίζει τι έλεγες για τον ΦΠΑ, για τους έχοντες και κατέχοντες, την ανάπτυξη και… και…, ακόμη και οι πομφόλυγες για πράσινη ανάπτυξη ακούγονται πλέον τόσο παράταιροι και τόσο μαραμένοι.

Όταν επιδράμεις κατά των συνήθων υπόπτων γιατί δεν μπορείς τους έχοντες ακόμη να τους εντοπίσεις και να τηρήσεις μία δικαιότερη πολιτική, τότε… αναρωτήσου για τα λάθη που κάνεις.

Και μη μας πουν οι… σύντροφοι πως ο κόσμος λαθεύει και πάλι.

Με τα νέα μέτρα πλήττονται οι εργαζόμενοι των μεσαίων - χαμηλότερων εισοδημάτων, με τους έχοντες να ζητούν άμεση υλοποίηση των περικοπών και στον ιδιωτικό τομέα. Όμως, από τις δημόσιες περικοπές η κυβέρνηση προσδοκά να εξοικονομήσει 2,4 δισ. ευρώ, δηλαδή τα μισά από το πακέτο πρόσθετων μέτρων των 4,8 δισ. ευρώ. Τα άλλα 2,4 δισ. ευρώ υπολογίζει να τα πάρει με τους επαχθείς και άδικους για τους μη έχοντες έμμεσους φόρους.

Τι μένει λοιπόν, σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ, να πληρώσουν σε αυτόν τον πόλεμο οι έχοντες και οι κατέχοντες; Μένει ο ειδικός φόρος πολυτελείας που εισάγεται για μεγάλα αυτοκίνητα, κοσμήματα, σκάφη, ελικόπτερα, πολύτιμους λίθους. Α, και η νέα έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ.

Όμως, πόσοι άραγε, εκτός εκείνων των ολίγων συνεπών, που δηλώνουν τέτοια εισοδήματα για τα οποία προκύπτει νέος συντελεστής 45% μένουν εκτός, ξεγλιστρούν, ξεφεύγουν και θα συνεχίζουν να γελούν σε βάρος των κορόιδων;

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ -τόσο αναλυτικές, αλήθεια, για όλους τους υπόλοιπους, τους χιλιάδες μεσαιομικρούς- ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΕΛΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ και ακόμη ξεφεύγοντες.

Για τη ρημάδα την ανάπτυξη, για την απασχόληση και το μέλλον χιλιάδων νέων ανθρώπων…φυσικά ούτε λόγος να γίνεται!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v