Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 15 2010

Οι τράπεζες παραμένουν το "κλειδί"...

Κρίσιμη εβδομάδα αυτή που ξεκινά για τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 2.100 μονάδες, τον Ftse-20 από τις 1.058, τις τράπεζες από τις 2.372 μονάδες και την Εθνική στα 16 ευρώ.

Το… ποντάρισμα βραχυπρόθεσμα "παίζεται" στις όποιες αποφάσεις ληφθούν από τους κοινοτικούς και στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και το δημοσίευμα, της "Le Monde", τότε μπορεί να γίνει η διαφορά.

Κλειδί παραμένουν βέβαια οι τράπεζες, που με μία πρώτη τεχνική προσέγγιση ολοκληρώνουν την τελευταία βραχυπρόθεσμη συσσώρευσή τους. Οι 2.372 μονάδες είναι ένα καλό σημείο αναφοράς, καθώς υπάρχει περιθώριο υποχώρησης έως 1,5% - 2% χαμηλότερα, χωρίς να μεταβληθεί η φορά του κλαδικού δείκτη, για να δοθεί στη συνέχεια ισχυρότερη ώθηση.

Εκτός όμως των ελληνικού ενδιαφέροντος εξελίξεων, οι αγορές διεθνώς εισέρχονται σε έναν κύκλο συνεδριάσεων που εκ των πραγμάτων χαρακτηρίζεται αυξημένης μεταβλητότητας και προσοχής. Προς το "κλείσιμο" της Παρασκευής το Χ.Α. θα χρειαστεί τη συνδρομή και των ξένων χρηματιστηρίων και μιας σχετικά ήρεμης κατάστασης στις αγορές παραγώγων.

ΣΗΜ.: Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους φίλους συνέδραμαν (και) τις τελευταίες ημέρες με τις παρατηρήσεις, τις υποδείξεις, την κριτική τους και χρήσιμα στοιχεία.

Η στήλη θα κάνει χρήση πενθήμερης κανονικής άδειας και θα επανέλθει -πρώτα ο Θεός- την επόμενη Δευτέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v