Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 20 2010

Κοίτα ποιοι μιλούν για διαφθορά!...

Αποκαλύψεις επί αποκαλύψεων για σκάνδαλα και… αβελτηρία μεγαλόσχημων παραγόντων και υπεράνω προσώπων συνεχίζονται στη χώρα, η οποία σύμφωνα με όλους τους επίσημους οργανισμούς παραμένει πρωταθλήτρια στη διαφθορά.

Για πολλοστή φορά η φίλη Αριστέα Μπουγάτσου επανέρχεται στην περιβόητη υπόθεση της Siemens, στον Μιχάλη Χριστοφοράκο και στις "δωρεές" που άφηνε πίσω του προς υπουργούς, βουλευτές, τραπεζίτες, επιχειρηματίες και προς λοιπούς "αναξιοπαθούντες".

Στη σημερινή "Ελευθεροτυπία" η μαχήτρια συνάδελφος επιμένει στο χαίνον θέμα, που όπως όλα τα υπόλοιπα πηγαίνουν "άρον- άρον" για κουκούλωμα μπροστά στα μάτια του εμβρόντητου και… ζαλισμένου ακόμη από την... πρώτη δέσμη μέτρων πολίτη φορολογούμενου.

Σε αυτήν τη χώρα, πρωταθλήτρια της διαφθοράς και της διαπλοκής, το εγχώριο σύστημα εξακολουθεί να κάνει πως δεν καταλαβαίνει και συνεχίζει να συμπεριφέρεται ακριβώς έτσι όπως κάνει εδώ και χρόνια. Πράσινοι, βένετοι και κάθε λογής… πλιατσικολόγοι.

Σε αυτήν τη χώρα φαντάζει ακόμη και τώρα αδιανόητο το αυτονόητο, για παράδειγμα, το ζητούμενο του πόθεν έσχες (και) πολιτικών προσώπων. Ακριβώς όπως το έθεσε χθες το βράδυ ο Ανδρέας Βγενόπουλος στους "Νέους Φακέλους" του ΣΚΑΪ.

Γιατί κωφεύουν, γιατί σιωπούν άραγε (κυρίως) οι πολιτικοί σε ένα τόσο εύλογο ερώτημα, που σκέφτεται μέχρι και ο… τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας;

Ίσως γιατί ακόμη και τώρα, που τρομοκρατούν τον κοσμάκη με… κύμα απολύσεων, συνεχίζουν να προσλαμβάνουν πολιτικό προσωπικό στη Βουλή.

Γιατί ακόμη και τώρα ο κοσμάκης δεν γνωρίζει εάν εν τέλει μειώθηκαν οι 16, 18 μισθοί των βουλευτών και των 1.200 υπαλλήλων της Βουλής και εάν περιορίστηκαν τα "χρυσά προνόμια" όλων αυτών που ευαγγελίζονται λύσεις σε βάρος μας, χωρίς οι ίδιοι να δέχονται να αποστερηθούν (επί της ουσίας) το παραμικρό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v