Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 4 2010

Υπάρχουν και αυτές οι ειδήσεις…

Την πρόθεση του Κατάρ να υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 5 δισ. δολαρίων στην Ελλάδα, με τη μεγαλύτερη αυτή της δημιουργίας ενεργειακού κέντρου στον Αστακό, γνωστοποίησε χθες ο πρωθυπουργός της αραβικής χώρας σεΐχης Χαμάντ Αλ Θανί, στο πλαίσιο των συναντήσεών του με την ελληνική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία.

Το μέγεθος της επένδυσης στη ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ του Αστακού (ιδιοκτήτες είναι οι Alpha Bank, Πειραιώς και Εμπορική), που αφορά στη δημιουργία μονάδας ηλεκτρισμού, σταθμού φυσικού αερίου και εγκαταστάσεων βιοκαυσίμων, υπολογίζεται σε 3,5 δισ. δολάρια και αναμένεται ότι θα δημιουργήσει 1.500 θέσεις εργασίας.

Όμως, εξελίξεις υπάρχουν και από το μέτωπο της COSCO, καθώς επισημοποιήθηκε η περίοδος επίσκεψης του προέδρου της, Captain Wei Jiafou, που θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 22 Μαΐου.

Ο υπ' αριθμόν τρία παράγοντας στην ηγεσία του Κ.Κ. Κίνας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ, Γιώργο Ανωμερίτη, κομίζοντας φιλόδοξα επενδυτικά σχέδια για την περαιτέρω ανάπτυξη των λιμενικών υπηρεσιών.

Κατά πάσα βεβαιότητα θα συναντηθεί και με τον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς και με τον Θεόδωρο Πάγκαλο.

Το ενδιαφέρον είναι πως στη συνάντησή του με τον Γ. Ανωμερίτη θα τεθεί και το ζήτημα της δραστηριοποίησης οκτώ containerships.

Στόχος της COSCO είναι η πλήρης κάλυψη του Πειραιά, με δύο δρομολόγια την εβδομάδα, επιβεβαιώνοντας τα σχέδια αναβάθμισης του ΟΛΠ σε κύριο κέντρο μεταφόρτωσης του κινεζικού ομίλου (και συμφερόντων) στην ανατολική Μεσόγειο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v