Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 12 2010

Αδυναμία υπέρβασης του ΚΜΟ 20 και… αδύναμο ευρώ

Θα συνεχίσουμε, και σήμερα, να "ανεβάζουμε" υλικό και στοιχεία που μας στέλνουν αναγνώστες και φίλοι της στήλης και κατά την εκτίμησή μας έχουν κάποιο ενδιαφέρον σε αυτήν τη συγκυρία.

Κατ’ αρχάς, ο φίλος Στέφανος (deiktes.com) προσεγγίζει την πορεία του Γενικού Δείκτη με βάση μεσοπρόθεσμες τιμές και με γνώμονα τον Κινητό Μέσο Όρο 20 ημερών.

Στο διάγραμμα φαίνεται πως και τη Δευτέρα αλλά και στην προηγούμενη αντίδραση της 29ης Απριλίου ο Γενικός Δείκτης (όπως και ο FTSE 20) δεν διέσπασε πειστικά τον ΚΜΟ 20.

Με τον MACD να βρίσκεται πολύ κοντά σε "αγοραστικό σήμα" και την καθοδική γραμμή του RSI να έχει παραβιαστεί, ενώ ο ΚΜΟ είχε εμφανή καθοδική κλίση, η βραχυπρόθεσμη τάση παρουσιάζεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Βέβαια, το πώς θα κινηθούν βασικοί δείκτες και μετοχές στο Χ.Α. είναι συνάρτηση και του νέου γύρου αμφισβήτησης του ευρώ από τις αγορές, που εδώ και μήνες ποντάρουν σε υποχώρησή του, αρχικά χαμηλότερα του 1,3, στη συνέχεια προς το 1,2, με απώτερη επιδίωξη την "απόλυτη σχέση" του 1 προς 1 έναντι του δολαρίου.

Χρήσιμα κατά συνέπεια και τα στοιχεία (του Bloomberg) που μας δίνει ο φίλος Αλέξανδρος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v