Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 13 2010

Ποια εθνική κυριαρχία…

Ποια εθνική κυριαρχία διερωτάται η Κύρα Αδάμ, από τη στήλη της "Εκτάκτως Ερριμμένα", στο σημερινό φύλλο της "Ελευθεροτυπίας".

Η έγκριτος Κύρα και βαθύτατη γνώστης του ρεπορτάζ της αναφέρεται στο γεγονός της αεροναυτικής άσκησης της Τουρκίας σε διεθνή ύδατα του Αιγαίου, για να αναπτύξει έναν λογικό συλλογισμό που δεν θα πρέπει να περνά απαρατήρητος… τέτοιες μέρες που περνάμε.

Στο διά ταύτα της αναφοράς της εκτιμά: "Η Αθήνα βλέπει την Τουρκία να βάζει γερά τις βάσεις ώστε να καταστεί στο μέλλον αδύνατη η πρόσβαση στα ελληνικά νησιά ανατολικά του 25ου μεσημβρινού, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια των τουρκικών ασκήσεων, οι οποίες εκτελούνται σε μόνιμη ετήσια βάση, με την ανοχή της Αθήνας. Όλα αυτά το υπουργείο Εθνικής Αμυνας με επίσημη ανακοίνωσή του… δεν τα αξιολογεί από στρατιωτικής πλευράς ως ιδιαίτερης βαρύτητας…

Γι' αυτό και έσπευσε να υποβαθμίσει το γεγονός μήπως και περάσει απαρατήρητο. Πράγματι είναι πολύ σκληρό για μία ηγεσία να αποδεχτεί ευθέως τη μείωση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας…", καταλήγει η Κύρα Αδάμ.

Προφανώς, ο καθείς έχει τη δική του θεώρηση, εκτίμηση και προσέγγιση και αυτών των θεμάτων. Όμως, όλα αυτά συμβαίνουν μία μέρα πριν από την επίσκεψη του Τ. Ερντογάν, τον οποίο θα υποδεχτεί ο Έλληνας πρωθυπουργός που από την πλευρά του έχει αναφερθεί πλειστάκις τους τελευταίους μήνες στην αναπόφευκτη(;) προοπτική απεμπόλησης εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Ο χρόνος και οι εξελίξεις θα δείξουν. Κα ο καθείς θα κριθεί και θα δικαιωθεί από το αποτέλεσμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v