Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 26 2010

Ανιχνεύοντας τις τεχνικές ενδείξεις…

Εκ προοιμίου ενδιαφέρουσα η σημερινή συνεδρίαση (και οι επόμενες δύο) από τη στιγμή όπου νομίσματα, κύριοι δείκτες και μετοχές προσέγγισαν (ή προσεγγίζουν ) ικανά τεχνικά σημεία.

Γι' αυτό και "ανεβάζουμε" ορισμένες σκέψεις και αναφορές φίλων, οι οποίοι ποντάρουν στο ενδεχόμενο ανοδικής αντίδρασης (πριν από τον επόμενο και… τελειωτικό καθοδικό κύκλο).

Τόσο ο αναλυτής (και διορατικός) Δημήτρης Γονιδάκης όσο και ο σταθερός Στέφανος (dektes.com) και ο φίλος Βασίλης (Γεώργας)… βάζουν ένα χεράκι σε αυτήν την τόσο "πονηρή" στροφή και για το Χ.Α.

Κατ' αρχάς, η προσοχή τους εστιάζεται στο ευρώ. Στις μέρες που τρέχουν ενδέχεται να δημιουργείται ένας πολύμηνος σημαντικός πυθμένας (1,21 - 1,17 δολάριο;) και μαζί πρέπει να "πατώνει" και το Χ.Α. Μεταξύ της χθεσινής μέρας και της Πέμπτης.

Η Πέμπτη ακόμα πιο ικανή για να βρούμε τον πυθμένα της αντίδρασης του 20% - 25 % από τα τρέχοντα επίπεδα.

Δεύτερος "στόχος" η Εθνική, όπου δημιουργείται τριγωνικός σχηματισμός. Δεν έχει γίνει ακόμη, αλλά μπορεί να έχει ακόμη αρκετές ταλαντώσεις να κάνει. Καλό είναι να κρατήσει τα 9,55 ευρώ, αλλιώς πάμε για 8++.

Κρατά στα 10, όμως θα μπορούσε κι ένα "γρήγορο" στα 9,70 ευρώ με συνέχιση της ταλάντωσης αρχικά στο 12, και βλέπουμε.

Ενδιαφέρουσα η προσέγγιση του απαξιωμένου ΟΤΕ, καθότι… εξαντλημένος θα μπορούσε να δώσει 1,5 ευρώ από την περιοχή που θα κάνει τον πυθμένα κόντρα στο 9,70. Δεν τον θέλουμε κάτω από 6,31 γιατί θα φύγει για 5,40 ευρώ. Αν μας βγάλει 6,31 - 7,14, θα τον δούμε πιο καθαρά.

Στον FTSE 20 ανεκτά επίπεδα μέχρι τα 720, ώστε να βγει αντίδραση (εντός της ζώνης των 720 - 750 μ.). Η στατιστική απόδοση από το χαμηλό της σφήνας είθισται να είναι στο 20% - 30 % και σε μερικές περιπτώσεις έχει φτάσει και στο 40% - 45%.

Ειδικά για την τάση του 20άρη, ο Σπύρος Παπαθανασίου (SOLIDUS χρημ.) βλέπει αγορά long προς τις 799 μονάδες και στην περίπτωση οπισθοχώρησης σημείο αναφοράς (και εξόδου stop loss) τις 758 μονάδες.

Η δική μας προσωρινή αντίδραση λογικά θα συμπέσει με ανάλογη κίνηση και στα ξένα χρηματιστήρια. Είτε θα πρόκειται για το δεύτερο κύμα του DAX είτε για το δεύτερο του S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v