Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 14 2010

ΟΤΕ: Οι… μικροί ζητούν εξηγήσεις και… ονόματα

Επιτέλους κάτι κινείται στο μέτωπο του ΟΤΕ. Μετά μάλιστα τις τελευταίες εξελίξεις, η μεθαυριανή γενική συνέλευση αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Ήδη οι διάφοροι επενδυτικοί, χρηματιστηριακοί φορείς κινητοποιούνται -και μπράβο τους!- με τον ΣΜΕΧΑ και τον ΣΕ&Δ να καλούν σε μαζική συμμετοχή μικρομετόχων, μετόχων και κάθε λογής δυσαρεστημένων, εξαπατηθέντων, παραπλανηθέντων από τους χειρισμούς και τα συμφέροντα των μεγαλόσχημων.

Κατά την εκτίμησή μας είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία και αφορμή να ακουστούν επιτέλους αντίθετες απόψεις, να ειπωθούν «πράγματα με το όνομά τους» και… ζεστές μέρες που είναι, να απαντηθούν εύλογα ερωτήματα που τόσους μήνες μένουν αναπάντητα.

Φυσικά, τώρα που οι εξελίξεις φτάνουν σε ένα εξαιρετικά ευαίσθητο στάδιο, θα πρέπει να αναγνωριστεί (και από τούτη εδώ τη μικρή γωνίτσα) για πολλοστή φορά η καθοριστική συμβολή της φοβερής Αριστέας Μπουγάτσου, που χρόνια τώρα «ξετινάζει» και αυτήν την υπόθεση. Όπως επίσης ο αγώνας του Νικήτα Μπαριτάκη, ενός εξαιρετικού, άμεμπτου ανθρώπου ο οποίος από την (πρώην) θέση του υπεύθυνου προμηθειών προσπάθησε να εφαρμόσει τα αυτονόητα.

Όμως, στη μεθαυριανή γενική συνέλευση θα πρέπει να τεθούν θέματα που αφορούν στη δημόσια προσφορά, στη θέση του πρώην τσάρου Εθνικής Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, αλλά και στη στάση των νυν διοικούντων και πολιτικών προϊσταμένων της διοίκησης.

Γιατί έπειτα από οκτώ και μήνες διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ούτε επιχειρηματικά αλλά ούτε χρηματιστηριακά έχει αλλάξει κάτι στον Οργανισμό. Και επί ημερών των συναρμόδιων πράσινων υπουργών ο ΟΤΕ απαξιώνεται μεθοδικά, οι μικροεπενδυτές εμπαίζονται, οι δε καθ' ύλην αρμόδιες εποπτικές αρχές περισσότερο ρόλο θεατή έχουν παρά ουσιαστικού επόπτη και ελεγκτή όσων διαδραματίζονται τόσον καιρό στον Οργανισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v