Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 26 2010

Γεύμα Ι. Κωστόπουλου - Γ. Παπακωνσταντίνου

Άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση φαίνεται να είχαν χθες το μεσημέρι ο ισχυρός άνδρας της Alpha Bank, Ιωάννης Κωστόπουλος, και ο "τσάρος" της οικονομίας, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Το παράξενο είναι πως ο τραπεζίτης δεν πολυσυνηθίζει για στέκι του το GB της Μεγάλης Βρετανίας. Απεναντίας, θα λέγαμε ότι προτιμά ή τον γνωστό χώρο του Hilton ή άλλους 2 - 3 στην κοντινή περιοχή. Ωστόσο, το θέμα δεν είναι βεβαίως η επίσκεψη του τραπεζίτη στο ιστορικό ξενοδοχείο, αλλά η συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών, σε μία περίοδο έντονων παρασκηνιακών διεργασιών και πολυμερών επαφών σχεδόν όλων των εμπλεκομένων.

Ενδιαφέρον όμως φαίνεται πως είχαν τόσο το εγκάρδιο ύφος της συζήτησης των δύο ανδρών -σε τόνους χαμηλόφωνους- στο περιθώριο του εστιατορίου όσο και το περιεχόμενο όσων διαμείφθησαν.

Στον ίδιο χώρο, λίγο μακρύτερα, γευμάτιζαν ένας πρώην "τσάρος" της εθνικής οικονομίας κι ένας υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, χωρίς να σχετίζονται στο παραμικρό με το πρώτο ζευγάρι συνδαιτημόνων.

Άλλη καλά ενημερωμένη πηγή υποστηρίζει πως ισχυρότατος τραπεζίτης-επιχειρηματίας βρέθηκε ή πρόκειται να βρεθεί στην Αθήνα και (σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή) έχει ζητήσει συνάντηση από τον πρωθυπουργό.

Συζητήσεις, γεύματα και… συναντήσεις εν όψει εξελίξεων στον τραπεζικό κλάδο, να υποθέσουμε. Και μάλιστα, μετά τις νέες συστάσεις της τρόικας για τον χαρακτήρα που θα πρέπει να έχουν οι συνεργασίες μεταξύ Ελλήνων τραπεζιτών με την αναπόφευκτη συνδρομή κεφαλαίων ξένων ομίλων και επιχειρηματιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v