Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 29 2010

Το... παρασκήνιο για τους οικονομικούς συμβούλους

Πυκνώνει το παρασκήνιο σχετικά με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται από τους οικονομικούς συμβούλους του πρωθυπουργού, εντείνονται οι φήμες για δυσαρέσκεια σε υψηλότατο επίπεδο. Και συνάμα αντιπαρατίθενται οι ευδιάκριτες πλέον δύο σχολές οικονομικής σκέψης.

Είχε… ουρά, απ' ό,τι φαίνεται, η αναφορά της στήλης μας (των δύο τελευταίων ημερών) σχετικά με τους… συμβούλους και την πιθανολογούμενη… διάσταση απόψεων.

Αφορμή το άρθρο των τριών καθηγητών (συμπεριλαμβανομένου του κ. Tommaso Padoa - Schioppa ) για "…μόνιμο μηχανισμό διάσωσης των χωρών-μελών της ευρωζώνης και να συμπεριληφθεί σε αυτόν και μία ελεγχόμενη διαδικασία αναδιάρθρωσης χρέους του μέλους που είναι αφερέγγυο…", το οποίο δημοσιεύτηκε στους "Financial Times".

Δεν θα μείνουμε ούτε στην ορθότητα ή μη της λογικής του άρθρου (σ.σ. εξαιρετικά ψύχραιμο, λογικό και εμπεριστατωμένο για όσους το διάβασαν) ούτε στην επιμονή των "F.T." να συντηρούν αυτό το θέμα.

Όμως, από τη στιγμή που η παρέμβαση του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού προκαλεί την αντίδραση της Ν.Δ., υπάρχει ένα… θεματάκι. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. στρέφεται εναντίον του πρωθυπουργού λέγοντας πως "…ο Γ. Παπανδρέου οφείλει να μας εξηγήσει τι κρύβεται πίσω από τα γραφόμενα του συμβούλου του και να τον ανακαλέσει στην τάξη… Γιατί δεν είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνεται ο πρωθυπουργός ότι τέτοιου είδους αναφορές περί αναδιάρθρωσης χρέους κάνουν μεγάλη ζημιά στη χώρα".

Ένα άλλο… θεματάκι δημιουργείται από τη στιγμή που εγκυρότατη πηγή μάς μεταφέρει ότι ο κ. Tommaso Padoa - Schioppa ζητά επίμονα εδώ και καιρό να δει τον πρωθυπουργό και δεν καθίσταται δυνατόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v