Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 4 2010

Οι επιχειρηματίες πληρώνουν τα σπασμένα...

Στοιχίζει και στις υγιείς επιχειρήσεις η χαμένη αξιοπιστία της ελληνικής πολιτείας και το… αλαλούμ στην εθνική οικονομία.

Κοινή εκτίμηση κορυφαίων επιχειρηματικών κύκλων και υπευθύνων επενδυτικών σχέσεων των πιο σημαντικών ομίλων του εγχώριου επιχειρείν.

Η έλλειψη εμπιστοσύνης των ξένων στην… ελληνική στατιστική, η πλήρης αναξιοπιστία (συνέπεια κυρίως της άφρονης τακτικής των κυβερνώντων "πράσινων" και "βένετων"), η δυσπιστία που δείχνουν στα οικονομικά στοιχεία που τους παρουσιάζονται εδώ και χρόνια και η επιφυλακτικότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τους καθ' ύλην πολιτικά υπευθύνους αποτυπώνονται πλέον εμφαντικά και στις σχέσεις τους με τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Και αναφερόμαστε στις πιο υγιείς, στις πλέον συνεπείς, στις κυρίως εξαγωγικές, στους… πρεσβευτές της χώρας στις διεθνείς αγορές.

Η επιφυλακτικότητα των ξένων διάχυτη, καθώς ζητούν όλο και πιο ενδελεχή ενημέρωση από τους ίδιους τους I.R. των ομίλων, περισσότερα στοιχεία και αναλυτικές διευκρινίσεις, ακόμα και ενημέρωση προσωπικά από ορισμένους μεγαλομετόχους στην εμφανή προσπάθειά τους να επιβεβαιώσουν τα αυτονόητα.

Οι Έλληνες επιχειρηματίες είναι προφανές πως πληρώνουν τα σπασμένα των εκάστοτε πολιτικών ηγεσιών και το "ελληνικό προϊόν" έχει χάσει πόντους λόγω της πολιτικής ασυνέπειας και της ανακόλουθης τακτικής που ακολουθείται εδώ και χρόνια από τους υποτιθέμενους ειδήμονες.

Σε πολύ στενό κύκλο σήμερα -Πέμπτη- πραγματοποιείται ενημέρωση κλιμακίου της BNP από εκπροσώπους και στελέχη 4 - 6 ισχυρότατων παραδοσιακών ελληνικών επιχειρήσεων στην Αθήνα.

Γεγονός που καταδεικνύει την αδυναμία της κεντρικής πολιτικής ηγεσίας να μπει μπροστά, να συνδράμει την προσπάθεια των Ελλήνων επιχειρηματιών εκτός συνόρων, να σταθεί αρωγός όπως άλλωστε μεθοδικά και σταθερά κάνει, για παράδειγμα, τα τελευταία δέκα (και πλέον χρόνια) η τουρκική ηγεσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v