Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 7 2010

Αλλαγή τάσης στο ΧΑ, υπό προϋποθέσεις

Σε σημείο καμπής -για πολλοστή φορά- το Χ.Α., με την έλευση του Στρος Καν να σηματοδοτεί νέο κύκλο εξελίξεων στις οποίες φαίνεται πως προσβλέπουν αρκετοί παράγοντες της αγοράς, και όχι μόνο. Στα σχετικά θέματα του euro2day υπάρχει πληρέστατη και έγκυρη ενημέρωση γύρω από τα όσα διαδραματίζονται αυτήν την περίοδο και στη χώρα μας. Εμπεριστατωμένη η αναφορά της Αγγελικής Παπαμιλτιάδου.

«Ανοίγουμε» λίγο περισσότερο την προσέγγισή μας καθώς αυτό το χρονικό διάστημα συμβαίνουν πολλά σε πολλαπλά επίπεδα, διεθνώς. Με τη συνδρομή της Κύπρου Χρηματιστηριακής μπορούμε να έχουμε συνολικότερη ενημέρωση για τα τρέχοντα.

Και όσον αφορά στο Χ.Α., παραμένουμε στη βραχυπρόθεσμη κίνηση (με τη βοήθεια των φίλων Στέφανου Γεωργίου και Βασίλη Γεώργα). Ενδιαφέρον παρουσιάζει το σχετικό διάγραμμα του Γενικού Δείκτη, ενώ ο πρώτος φίλος μας παρατηρεί πως…

Χωρίς σημαντικές διαφοροποιήσεις η συνεδρίαση (της 6ης/12), με τις τιμές να ξαναδοκιμάζουν το επίπεδο των 1.500 μονάδων. Αυτό που προκαλεί προβληματισμό είναι το μέγεθος του σώματος των κεριών, το οποίο μικραίνει προοδευτικά καθώς αυτές προσεγγίζουν το επίπεδο των 1.500 μονάδων, ενώ ταυτόχρονα ο όγκος συναλλαγών μειώνεται, γεγονός το οποίο είναι ασυμβίβαστο για κάθε υγιή ανοδική κίνηση. Παρ' όλα αυτά, θα περιμένουμε να δούμε την αυριανή (σ.σ. της 7ης/12) συνεδρίαση για να αποφανθούμε για τις βραχυχρόνιες ανοδικές προοπτικές της αγοράς, με το επίπεδο των 1.500 μονάδων να μονοπωλεί και πάλι το ενδιαφέρον.

Εάν η σημερινή συνεδρίαση δώσει περισσότερες τεχνικές ενδείξεις, τότε αμέσως θα επιχειρήσουμε να «ανεβάσουμε» ορισμένα διαγράμματα εταιριών της μεσαίας - χαμηλότερης αποτίμησης που «βγάζουν… μάτι». Να δούμε όμως στην εξέλιξη της συνεδρίασης…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v