Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 8 2010

Σε εξέλιξη ο σχηματισμός… διεθνώς

«Οι πιέσεις που εκδηλώθηκαν προς το τέλος της συνεδρίασης στη Wall απομάκρυναν τους δείκτες από τα υψηλά 2 ετών, παρά τον αρχικό επενδυτικό ενθουσιασμό από την παράταση των φορολογικών ελαφρύνσεων…», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετικό σχόλιο του euro2day.

Όμως, η προοπτική επαναφοράς και στη Wall και στη Φρανκφούρτη παραμένει ενεργή και γι' αυτό παραθέτουμε δύο ομάδες διαγραμμάτων και στοιχείων (βλ. διάγραμμα 1, διάγραμμα 2) που μας έστειλε ο φίλος Σπύρος Παπαθανασίου (Solidus ΑΧΕΠΕΥ).

Από τεχνικής πλευράς το ενδιαφέρον μας εστιάζεται στον Nasdaq-100, καθώς είναι ο μοναδικός (όπως μας υπενθύμισε προχθές η ομάδα ανάλυσης της eZMarket) που διέσπασε με την πρώτη τα υψηλά του 2010 και παρέμεινε -μέχρι τώρα- πάνω από αυτά. Προηγήθηκε στη διάσπαση των υψηλών του 2010 και όπως φαίνεται θα είναι και ο πρώτος που θα ξαναπροσεγγίσει τα υψηλά του 2007.

Στο ευρωπαϊκό μέτωπο, βέβαια, η προσοχή μας παραμένει… κολλημένη στη διακύμανση του DAX και στις εξελίξεις σχετικά με το ενδεχόμενο έκδοσης ευρωομολόγου, στις πιέσεις που ασκούνται προς τη γερμανική πλευρά και την ΕΚΤ να προχωρήσουν σε κάποιου είδους και κάποιας μορφής ποσοτική χαλάρωση. Προκειμένου να ελεγχθεί -έστω τεχνητά- η κρίση χρέους κρατών-μελών. Στοίχημα που εξελίσσεται και εν μέρει επιχειρείται να προεξοφληθεί, να ενσωματωθεί από τις αγορές.

Σε αυτό το πλαίσιο εξακολουθεί να έχει ενδιαφέρον η βραχυπρόθεσμη κίνηση που εξελίσσεται και στο Χ.Α. Η χθεσινή συνεδρίαση μπορεί να δικαίωσε όσους παρακολουθούν και τεχνικά την αγορά, ωστόσο αρκετοί από αυτούς δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μιας μικρής, ελεγχόμενης διολίσθησης. Μιας τεχνικής κίνησης προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι στηρίξεις και να ακολουθήσει η συνέχεια της ανοδικής αντίδρασης.

Πληρέστερη εικόνα μπορούμε να έχουμε και μέσω των διαγραμμάτων που μας… ανεβάζει ο φίλος Στέφανος Γεωργίου.

Σε ετοιμότητα, με ανοιχτό το ενδεχόμενο διολίσθησης για επιβεβαίωση των στηρίξεων και συνεχίζουμε…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v