Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 21 2010

Παράλληλα ερωτήματα…

Εύλογα ερωτήματα προκαλεί η μεθόδευση που επιχειρείται στο θέμα της αποκλειστικής συνεργασίας των ΟΠΑΠ - Intralot. Και δεν θα αναφερθούμε σε όσα λεπτομερώς υποστηρίζονται στο σχετικό θέμα της Αριστέας Μπουγάτσου (από την "Ελευθεροτυπία" της 21ης/12) και έχουν "ανέβει" στο euro2day, αλλά σε παράπλευρα ερωτήματα, τα οποία γεννώνται ακριβώς από τη σύνθεση, το περιεχόμενο και τους μηχανισμούς που μεθοδεύουν την όλη συνεργασία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σχετικό άρθρο, εξηγείται απόλυτα η παρελκυστική τακτική την οποία ακολουθεί εδώ και μήνες η πλευρά του Δημοσίου σχετικά με το μη άνοιγμα της αγοράς, τη μη προκήρυξη διαγωνισμού και τη μη πρόσκληση στο παιχνίδι και άλλων επιχειρηματιών.

Στην αγορά είναι κοινό μυστικό πως ονόματα των Κοπελούζου, Κοντομηνά, Μπόμπολα, Βαρδινογιάννη (και ορισμένων ακόμη) έχουν κατά καιρούς ακουστεί ότι ενδιαφέρονταν για την ουσιαστική απελευθέρωση του παιχνιδιού.

Πρακτικά η προωθούμενη συνεργασία των ΟΠΑΠ - Κόκκαλη αφενός ακυρώνει, επί της ουσίας, τον όποιο διαγωνισμό, αφετέρου θα δημιουργήσει συνθήκες... κανιβαλισμού του ΚΙΝΟ.

Στον οργανισμό γνωρίζουν πολύ καλά πως το… βιντεολότο από το παράθυρο (όπως πράγματι είναι τα δύο κύρια παιχνίδια που παίζονται από τερματικά αυτόνομης χρήσης - ΤΑΧ) πιθανότατα θα αφαιμάξει έσοδα και κέρδη από το ΚΙΝΟ.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο τζίρος του πιστεύεται πως θα υποχωρήσει δραματικά από τα 2,8 δισ. ευρώ (και 700 εκατ. ευρώ κέρδη), στερώντας συνάμα έσοδα και από το Δημόσιο.

Ερώτημα είναι κατά πόσον η πολιτική ηγεσία (υπουργοί Οικονομικών και Πολιτισμού και Τουρισμού), που από την άνοιξη μεθοδεύει τη σχετική διαδικασία, έχει ενημερώσει για τις προθέσεις της τους άλλους πιθανούς ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες. Και εάν ναι, σε αυτήν την περίπτωση ποια ήταν (και θα είναι) η στάση τους;

Σύμφωνα με τη μαχήτρια συνάδελφο, ο ΟΠΑΠ και η Intralot, εκτός του ότι κάνουν πρεμιέρα με τα φρουτάκια, κάνουν και κουμάντο για το μοίρασμα της αγοράς σε τρεις αναδόχους. Κλειδί οι απευθείας αναθέσεις του οργανισμού στην Intralot. Επί Ν.Δ. (το 2007) σφραγίστηκε η τεχνολογική ομηρία του ΟΠΑΠ, επί ΠΑΣΟΚ (τον περασμένο Ιούλιο) επιβλήθηκε και εμπορικός γάμος των δύο με τα φρουτάκια που θα σερβίρονται προσεχώς από τα προπατζίδικα.

ΣΗΜ.: Το γεγονός πως η όλη νομική επεξεργασία έχει ανατεθεί στον Γιώργο Γεραπετρίτη προφανώς και έχει τη σημασία του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v