Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 14 2010

Γεμίζουν τα… "χάσματα" στη Σοφοκλέους

Εξαιρετικά «πονηρή» η χθεσινή συνεδρίαση, καθώς οι βασικοί δείκτες, μετοχές πιέζονταν με μετρημένες… συναλλαγές και κόντρα στην ανοδική κίνηση των ευρωαγορών.

Βέβαια, στο Χ.Α. αποτυπώνονται ο «αρνητικός ρυθμός» της οικονομίας, η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί, ακόμη και οι ενδοκυβερνητικές κόντρες.

Ωστόσο, για πολλοστή φορά οι δύο βασικοί δείκτες διόρθωσαν - ήρθαν και «ακούμπησαν» ακριβώς στα ελάχιστα όρια. Γεμίζοντας το ανοδικό χάσμα τιμών, όπως παρατηρεί εύστοχα ο φίλος Στέφανος Γεωργίου.

Και γι' αυτόν τον λόγο παραμένουμε εξαιρετικά προσεκτικοί, θεωρώντας κάθε μία από αυτές τις συνεδριάσεις εξόχως σημαντική, παραμένουμε δε επιφυλακτικοί ακόμη και στην τρέχουσα και σε εξέλιξη πτωτική φορά του Χ.Α.

Χρήσιμο θεωρούμε το σχετικό διάγραμμα

…Και την αναφορά που το συνοδεύει:

«Με τη σημερινή τους κίνηση οι τιμές γεμίζουν το ανοδικό χάσμα τιμών και στηρίζονται στην ανοδική γραμμή του καναλιού τάσης. Αυτό είναι ένα σημείο το οποίο προσφέρεται για ανοδική κίνηση κατά την αυριανή συνεδρίαση και βρίσκεται σύμφωνο με την κυματική μέτρηση του διαγράμματος των 60 λεπτών. Εάν όμως το ανοδικό κανάλι τάσης δεν προσφέρει την αναμενόμενη στήριξη, τότε το επόμενο πιθανό επίπεδο στήριξης εντοπίζεται στις 1.450 μονάδες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v