Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 3 2011

Άντε και καλή αρχή…

Στα υψηλά έτους έκλεισε η αγορά ενέργειας για το 2010, ενώ και τα υπόλοιπα εμπορεύματα κινήθηκαν ανοδικά κατά την τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς στη Νέα Υόρκη.

Ενδεικτικά των όσων αναφέρονται στο σχετικό σχόλιο της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ και ο χρυσός κάνει… ποδαρικό από τα 1.421$ ανά ουγκιά.

Ενδιαφέροντα μηνύματα, όπως και η εκτίμηση των 912 επισκεπτών- ψηφισάντων (μέχρι τις 10:25) στη δημοσκόπηση του euro2day με το εύλογο ερώτημα… πώς θα κινηθεί ο Γενικός Δείκτης το 2011. Ένα 32,24% ποντάρει σε ενίσχυση του Γενικού Δείκτη άνω του 20%, περίπου 19% μεταξύ 5% και 20%, που μας δίνει μερίδιο 51%, όχι ευκαταφρόνητο. Σε αντίθεση, ποσοστό 20,8% προβλέπει απώλειες μεγαλύτερες του 20% και 14,8% διόρθωση από 5% έως 20%, συνολικά 35% για το σενάριο της πτώσης.

Ομολογουμένως δεν το περίμενα πως φέτος θα συμμετείχα στο «πλειοψηφικό μέτωπο» που παρεμπιπτόντως ποντάρει σε ανοδική αντίδραση. Βλέπετε, πέρυσι οι απαισιόδοξοι και ανήσυχοι ήμασταν συντριπτικά λιγότεροι. Στα υπόψη…

Όπως τα προηγούμενα 2 - 3 χρόνια, πιστεύουμε πως θα έχουμε την πολύτιμη συνδρομή, στήριξη και κριτική φίλων, ειδικών της αγοράς, διορατικών παικτών και αναλυτών. Από τον serraios, την ομάδα ανάλυσης eZMarket, τον Στέφανο Γεωργίου, τον Δημήτρη Γονιδάκη, τον Βασίλη Γεώργα μέχρι όποιον προαιρείται για τον κοινό στόχο.

Ως πρώτο βήμα… συνεχίζουμε την παρακολούθηση της Εθνικής, μετοχής-σηματωρού του κλάδου και του FTSE 20, και του τραπεζικού δείκτη όπου προεξοφλούνται και ενσωματώνονται ήδη τα επερχόμενα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v