Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 4 2011

Κρείττον το σιγάν…

Το παρακάτω ΓΕΓΟΝΟΣ, μπορεί να μην είναι οικονομικού περιεχομένου, είναι όμως ενδεικτικό αυτών που διαφεντεύουν και οικονομικά τις… τύχες μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Λακωνικότατη ήταν η απάντηση του υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα σε ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. για το αν ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου διετέλεσε ή όχι μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Καντάφι.

"Ο πρωθυπουργός, όπως επισήμανε και ο ίδιος πρόσφατα στη Βουλή, δεν συμμετείχε ποτέ στο εν λόγω ίδρυμα, τυχόν δε χρήση θα έγινε χωρίς τη συγκατάθεσή του".

Το… ατύχημα για τον Δ. Δρούτσα είναι ότι υπάρχει καταγεγραμμένη στα πρακτικά της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας (3 Μαρτίου) μία άλλη δήλωσή του. Επί λέξει, λοιπόν, αναφέρεται: "...σε ό,τι αφορά το Ίδρυμα Καντάφι και τη συμμετοχή του Γ. Παπανδρέου. Εδώ είναι ξαναζεσταμένη σούπα, αν μου επιτρέπεται να πω. Από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε γι' αυτά τα πράγματα και ξέσπασαν αυτές οι εξελίξεις και η βία στη Λιβύη, ο πρωθυπουργός αμέσως παραιτήθηκε από αυτήν τη θέση".

Και συνεχίζει, πάντα από τα πρακτικά της 3ης/3 ο υπουργός Εξωτερικών: "Αυτό παρακαλώ να καταγραφεί για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, παρερμηνείες ή παραπληροφόρηση".

Και εύλογο το ερώτημα: Πότε έλεγε την αλήθεια ο υπουργός Εξωτερικών; Στις 3 Μαρτίου, στην προφορική δήλωσή του, ή στις 22 Μαρτίου, στη γραπτή;

Κρείττον το σιγάν, θα έλεγαν θυμόσοφα οι πρόγονοι σε ανάλογες περιστάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v