Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 5 2011

Τι γυρεύει η «αλεπού» των αγορών(*) στην Αθήνα

Αρκετές πολιτικές εφημερίδες έχουν είτε κύριο θέμα είτε πρωτοσέλιδα την επίσκεψη του Τζ. Σόρος στην Αθήνα και τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Σημειωτέον πως ο μεγαλοεπενδυτής έρχεται για δεύτερη φορά μετά τον Ιανουάριο του 2010 στη χώρα μας.

Αυτήν τη φορά, η παρουσία του ερμηνεύεται από τον "Ελεύθερο Τύπο" ως… Βόμβα Σόρος - για αναδιάρθρωση χρέους, ενώ η "Ελευθεροτυπία" κάνει λόγο για 3 μηνύματα: "Οι αγορές κάνουν ήδη de facto αναδιάρθρωση - η Ευρώπη θα σώσει την Ελλάδα αλλά υπό διαρκή πίεση και οι ΗΠΑ στηρίζουν και προσωπικά ο Ομπάμα".

Στην πρώτη σελίδα οι αναφορές, για παράδειγμα στα "ΝΕΑ" και στο "ΕΘΝΟΣ". Στην πρώτη σελίδα μεν αλλά "εξαφανισμένη" στη στήλη "Σήμερα" έχει την αναφορά η "Καθημερινή".

Η παρουσία και η ενασχόληση του Ουγγροεβραίου μεγαλοεπενδυτή με τις αγορές λίγο ως πολύ γνωστή. Λιγότερο γνωστές, αλλά ίσως περισσότερο ενδιαφέρουσες σε αυτήν τη συγκυρία, η "φιλανθρωπική δράση" του και η αμφιλεγόμενη δραστηριοποίησή του με τη γεωπολιτική, την πολιτική. Και όσον αφορά στη χώρα μας η ξεκάθαρη, απροκάλυπτη υποστήριξή του προς την πλευρά των Σκοπίων, η αφειδής χρηματοδότηση διαφόρων ΜΚΟ που επιχειρούν λ.χ. την αναθεώρηση της Ιστορίας (κυρίως) της Ελλάδας, η εμπλοκή του με οργανώσεις που λειτουργούν στην κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη.

Από αυτήν την άποψη, κατατοπιστικό είναι το σχετικό θέμα που έχουν "ανεβάσει" τα "Επίκαιρα" και ο Ινφογνώμονας.

Ενδιαφέρον σχετικό video για την "επίθεση του G. Soros και των κερδοσκόπων κατά της Ελλάδας" είχε ανεβάσει (στις 21/10/2010) το greeknation.blogspot.com.

(*) Στα Σκόπια τον αποκαλούν "Λώρενς της… Μακεδονίας", ενώ για τις σχέσεις του Γκρούεφσκι με τον μεγαλοεπενδυτή υπάρχει υλικό στο Διαδίκτυο. Υλικό άφθονο και εξόχως κατατοπιστικό…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v