Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 27 2011

OTE: Στην επόμενη κλήση...θα σας απαντά μόνο η DT

Στο… τραπέζι, λοιπόν, απ' ό,τι διαβάζουμε σε σχετικό θέμα της Μάρως Τσαντήλα, το 16% του ΟΤΕ.

Προφανώς, όσοι παρακολουθούν εδώ και καιρό εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις, το παρασκήνιο, ουδεμία έκπληξη θα νιώθουν διαπιστώνοντας την κατάληξη μιας μεθοδευμένης διαδικασίας.

Κατά την εκτίμησή μας, με την ευθύνη και των δύο κομμάτων εξουσίας και βεβαίως με την… υπογραφή όλων των αρμόδιων υπουργών (από την πρώτη διάθεση ποσοστού επί ημερών Γιάννου μέχρι και την τελευταία του κ. Παπακωνσταντίνου).

Στην Deutsche Telekom, λοιπόν, το υπόλοιπο μερίδιο του Δημοσίου, με τους Γερμανούς να έχουν κάνει τον τελευταίο ελιγμό τους με την τάχα απόσυρση του ενδιαφέροντός τους για το 10% (οι άνθρωποι έχουν ντοκτορά σε κάτι τέτοια) και την κυβέρνηση (στο προσφιλές της άθλημα της κυβίστησης) να παραδίδει ό,τι είχε απομείνει.

Το οικονομικό επιτελείο και ο... κ. Σαΐνης βάζουν πωλητήριο στον Οργανισμό με την τιμή 19,3 ευρώ ανά μετοχή φθηνότερα (από την προηγούμενη διάθεση το 2008). Τρέχουσα αποτίμηση κάτι λιγότερο από 3,5 δισ. ευρώ. Και όταν αναφερόμαστε στον ΟΤΕ εννοούμε όλον τον όμιλο.

Σειρά πλέον παίρνουν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ο ΟΛΠ και ο ΟΛΘ, το Καζίνο Πάρνηθας, ο ΟΔΙΕ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η Λάρκο. Για φέτος.

Πάντως, στη χθεσινή σύσκεψη (συμμετείχαν ο Πολ Τόμσεν και ο μόνιμος εκπρόσωπος Μπομπ Τράα από το ΔΝΤ και οι δύο εκπρόσωποι της Ε.Ε. - ΕΚΤ, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ) αποφασίστηκε να προχωρήσει μέχρι το φθινόπωρο η πώληση των επτά εταιριών.

Στην ίδια συνάντηση τέθηκε και το θέμα λειτουργίας του Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας (με άμεση οριστικοποίηση του νομικού πλαισίου), με τη διαβεβαίωση πως "ό,τι εντάσσεται για πώληση δεν θα βγαίνει". Προφανώς η τρόικα θα παράσχει κάθε υλικοτεχνική υποστήριξη στο ΤΔΠ αλλά και στην Εταιρία με τα Ακίνητα του Δημοσίου - ΕΑΔ, που είτε εν μέρει είτε συνολικά θα δοθεί στον ιδιωτικό τομέα.

Είναι προφανές πως τόσο εσπευσμένες -και σε τόσο ευτελείς αποτιμήσεις- πωλήσεις (όπως θέλετε πείτε τες) μόνο υπό τον πειθαναγκασμό έντονου φόβου και δημιουργίας κλίματος απροκάλυπτου εκβιασμού θα μπορούσαν να περάσουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v