Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 1 2011

Κι όμως, γι' αυτούς "πέρα βρέχει"…

Ύστερα από αρκετές αναβολές, ορίστηκε χθες επισήμως ο καθηγητής του Harvard -ειδικός πολεοδόμος και εμπλεκόμενος σε έργα του Κατάρ- Σπύρος Πολλάλης πρόεδρος της εταιρίας Ελληνικό Α.Ε., σύμφωνα με την "Ελευθεροτυπία". Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σκοπός της επιχείρησης είναι "η διοίκηση, η διαχείριση και η αξιοποίηση της έκτασης και των εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού" που "περιέχονται αυτοδικαίως στην εταιρία". Αυτό διαβάσαμε μεταξύ άλλων (από σχετικό θέμα της Δήμητρας Καδδά).

Έχοντας παρακολουθήσει από πολύ νωρίς και επισταμένα το θέμα του περίφημου σχεδίου αξιοποίησης του ευρύτερου χώρου του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, δεν μπορούμε να μην μπούμε στον… πειρασμό να εκτιμήσουμε πως το σύστημα δεν έχει κατανοήσει τι ακριβώς γίνεται όλον αυτόν τον καιρό στη χώρα. Περισσότερο δε τις τελευταίες ημέρες.

Θα υπενθυμίσουμε πως ο Σπ. Πολλάλης, διορισμένος (πλέον) πρόεδρος της Ελληνικό Α.Ε., έχει και άλλη μία δραστηριότητα, αφού συνεχίζει να υλοποιεί έργο που χρηματοδοτείται από την Qatar Investment.

Άλλωστε, στο βιογραφικό του έγκριτου ακαδημαϊκού, που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου, αναφέρεται ως "κύριος ερευνητής του έργου Gulf Encyclopedia που χρηματοδοτείται από την Q.I. και το πρόγραμμα Zofnass για τη διατηρησιμότητα των υποδομών".

Σημειωτέον πως η εταιρία ανήκει στο Κατάρ, όπως άλλωστε και η Qatar Investment Authority, με την οποία η ελληνική κυβέρνηση έχει υπογράψει από τον Σεπτέμβριο του 2010 μνημόνιο για επενδύσεις, μεταξύ άλλων και στο Ελληνικό.

Για την ιστορία, η χθεσινή απόφαση(*) διορισμού του Σπ. Πολλάλη και των λοιπών μελών του Δ.Σ. υπογράφηκε από τους Γ. Παπακωνσταντίνου, Π. Γερουλάνο και Χ. Παμπούκη.

(*)Επειδή όλα έχουν τη σημασία τους αυτές τις κρίσιμες ώρες. Και επειδή η κυβέρνηση φρόνησε πως μέσα στον γενικότερο χαμό ειδικά αυτός ο διορισμός και ειδικά για το ευαίσθητο θέμα του Ελληνικού θα περνούσε στα… ψιλά γράμματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v