Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 7 2011

Το ΧΑ ψηφίζει Λουκά Παπαδήμο για πρωθυπουργό

Μετά και τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, το Χ.Α. συνεχίζει να κινείται εντός του καθοδικού καναλιού που έχει διαμορφωθεί από την αρχή του 2011.

Στα δύο σχετικά διαγράμματα της eZMarket έχουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα για τον FTSE-20 και ως προς το αναφερόμενο κανάλι 408, αλλά και στη σημαντικότατη περιοχή στήριξης που φαίνεται πως δημιουργείται από τα μέσα Σεπτεμβρίου πέριξ των ιστορικών χαμηλών του 20άρη.

Σήμερα η αγορά με οδηγό τις τράπεζες υπεραποδίδει, κόντρα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που διορθώνουν (έως 2,1% χαμηλότερα ο CAC 40).

Στο Χ.Α., το τραπεζικό, και όχι μόνο, σύστημα προεξοφλεί και ψηφίζει Λουκά Παπαδήμο για τη θέση του πρωθυπουργού.

Ο πρώην δεύτερος τη τάξει στην ΕΚΤ είχε καταστήσει σαφείς τις θέσεις του για το ύψος του «κουρέματος» και τις ανησυχίες του για μεγαλύτερο κόστος από haircut της τάξεως του 50%.

Η επιλογή του ισχυρού τραπεζικού παράγοντα θεωρείται βέλτιστη -και για τη στήλη (ελάχιστη σημασία, βέβαια, έχει η γνώμη μας)-, καθώς ο πραγματικός κίνδυνος έχει χτυπήσει ήδη τις πύλες της Ρώμης και δείχνει πλέον προς το Παρίσι.

Εκτιμούμε πως σε αυτήν τη συγκυρία, αλλά κυρίως με βάση όσα αναμένονται, ο Λουκάς Παπαδήμος είναι η βέλτιστη επιλογή και αυτό δείχνουν να εκτιμούν με την υπεραντίδρασή τους οι ελληνικές τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v