Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 8 2011

Μία ενδιαφέρουσα άποψη για τα τεκταινόμενα…

Ενδιαφέρουσα σε αρκετά σημεία της η άποψη του φίλτατου TSOUTSOUNAMI (χωρίς αυτό να σημαίνει πως η στήλη ασπάζεται ή συμφωνεί με το σύνολο των γραφομένων).

Παραθέτει απλά και με σχετική συνέχεια μία αλληλουχία πιθανών συμβάντων, εκτιμήσεων αλλά και γεγονότων…

Σημειώνει ο φίλτατος, λοιπόν:

«Μια γερμανική τράπεζα δανείζεται στο τωρινό επιτόκιο του 1,25%. Το ποσό αυτό το δανείζει στη γερμανική κυβέρνηση με επιτόκιο περίπου 3%. Η γερμανική κυβέρνηση το δανείζει στην Ελλάδα περίπου με 6%.

Τα χρήματα δεν δίνονται βέβαια στην Ελλάδα, αλλά χρησιμοποιούνται για να πληρωθούν πίσω ομόλογα, μεγάλο ποσοστό των οποίων το κατέχουν οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες.

Το ελληνικό χρέος συνεχίζει να αυξάνεται γιατί έτσι οι τόκοι προστίθενται πάνω στους επόμενους τόκους.

Ένα μεγάλο ποσοστό των ομολόγων οι ελληνικές κυβερνήσεις κατά καιρούς το εξέδωσαν προκειμένου να στηρίξουν τη γαλλογερμανική παραγωγή, αγοράζοντας οπλικά συστήματα ή συστήματα από τη Siemens (πολλές φορές χαλασμένα βλ. C4I)(*).

Οι Έλληνες πολιτικοί κρατούσαν τις μίζες από αυτές τις συναλλαγές. Προφανώς και Έλληνες δημοσιογράφοι έπαιρναν τα δωράκια τους, αφού τα ονόματα πολλών από αυτούς βρέθηκαν στις λίστες της Siemens. Έτσι κανένας δεν μιλούσε.

Για να είναι ικανοποιημένο ένα μεγάλο μέρος του λαού, του δώσαν να φάει κι αυτό μερικά ψίχουλα με μαζικές προσλήψεις στο Δημόσιο(**).

Για να δέσουν χειροπόδαρα οποιαδήποτε μελλοντική κυβέρνηση θελήσει να ανατρέψει αυτό το σκηνικό φρόντισαν κάτοχοι του ελληνικού χρέους να γίνουν και οι ελληνικές τράπεζες αλλά -ύστερα από νόμο του Σημίτη- και τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία. Επομένως, οποιαδήποτε απομείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων θα είχε κόστος στην ελληνική κοινωνία τις καταθέσεις και τις συντάξεις.

Μέσω του νόμου Σημίτη, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης εξαφάνισε μέρος των επενδεδυμένων αποθεμάτων των ασφαλιστικών ταμείων με trades δομημένων ομολόγων.

Όσοι διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων (βλ. Τ.Τ.) είχαν προλάβει να ασφαλίσουν την έκθεση των ταμείων τους στο ελληνικό χρέος απολύθηκαν και τα ασφάλιστρα αυτά πουλήθηκαν σχεδόν δωρεάν από την κυβέρνηση Παπανδρέου (μέσω χρημ/κής όπου εργάζεται ο αδερφός του πρωθυπουργού)»(***).


(*)Ικανός ο βαθμός συνευθύνης βεβαίως και όλων ημών, του καθενός μας ξεχωριστά. Όμως, της (υποτιθέμενης) εγχώριας ελίτ δραματικά πολλαπλάσιος. Ακριβώς όπως εκτίθενται στο τελευταίο βιβλίο του μεγάλου στοχαστή Παναγιώτη Κονδύλη.

(**)Μόνο μία απλή πληκτρολόγηση στο… λήμμα Αριστέα Μπουγάτσου αρκεί. Και για πολιτικούς και για παρατρεχάμενους και για δημοσιογράφους και… και…

(***)Εκκρεμοδικούν, εάν δεν απατώμεθα, οι καταγγελίες του Π. Καμένου και η εισαγγελική έρευνα (αρκετό υλικό και στο www.olympia.gr).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v