Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 7 2011

Ο φίλος Αθεμπίγιο εισέπραξε!

"Μύθευμα", "μπούρδες κατσαρές" και άλλους τέτοιου ύφους χαρακτηρισμούς είχε εκστομίσει -με περισπούδαστο στιλ- ο τότε υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης για τα δημοσιεύματα της Ελευθεροτυπίας (3/5) αναφορικά με την επένδυση στο Ελληνικό. Και τις υποτίθεται… αμισθί συμβουλευτικές υπηρεσίες του Καταλανού αρχιτέκτονα Χοσέ Αθεμπίγιο, προσωπικού φίλου του πρώην πρωθυπουργού.

Ο κ. Αθεμπίγιο, μάλιστα, δεν κρατιόταν και ήταν επιθετικότερος. Σε παρουσίαση του σχεδίου για το Ελληνικό, θεωρώντας πως είχε διασυρθεί ηθικά, είχε απειλήσει δημόσια με μηνύσεις την εφημερίδα και τους δύο συντάκτες που υπέγραφαν τα σχετικά κείμενα.

Χθες, ο υπουργός Περιβάλλοντος κ.λπ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος με ανάλογο αλαζονικό ύφος (μόνιμη συνήθειά του, κατά γενική εκτίμηση) κατακεραύνωνε τα δημοσιεύματα, αποκάλυψε στη Βουλή πως ο παρουσιασθείς ως και "αμισθί σύμβουλος - φίλος του Γ. Παπανδρέου" εισέπραξε το ποσό των 180.000 ευρώ για να εκπονήσει το περιβόητο master plan για την ανάπλαση του Ελληνικού. Έτσι είναι τα... δωράκια, για... στενούς οικογενειακούς φίλους κοστίζουν κάτι παραπάνω…

Η στήλη είχε αναφερθεί τότε στο… ναυάγιο του Ελληνικού (μετά την ανάλογη κατάληξη της περίπτωσης του Αστακού), και συγκεκριμένα στις 3/5, "Από το φιάσκο του Αστακού στο…Ελληνικό", και στις 5/5, "Τα παίρνουν πίσω για το Ελληνικό".

Τώρα, ο ίδιος άνθρωπος, όμως από άλλο πόστο, παρουσιάζει… νέα σχέδια επί χάρτου για το Ελληνικό, και αναγγέλλει τη δημοσίευση -κατά πάσα πιθανότητα αύριο- στον διεθνή Τύπο ανοιχτής πρόσκλησης ενδιαφέροντος.

Φοβούμεθα πως ο επιτυχημένος πρώην υπουργός Οικονομικών θέτει για δεύτερη φορά πολύ ψηλά τον πήχη, παρουσιάζοντας ως πλήρως αξιοποιήσιμη συνολική έκταση 6.200 στρεμμάτων.

Για να μην αναφερθούμε στα φιλόδοξα σχέδια για τη δημιουργία του ελληνικού… Μονακό, ή του… Central Park, σε σχέση με τα προηγούμενα για ένα… Canary Wharf, ή ενός μεσογειακού… Ντουμπάι.

Διατηρούμε στο ακέραιο τις επιφυλάξεις μας (αρκεί μία απλή… διαγώνια ανάγνωση του εμπεριστατωμένου θέματος του έγκυρου Φώτη Κόλλια), συνεχίζουμε το μέτρημα αμοιβών και λοιπών εξόδων σε συμβούλια και διαβούλια (χωρίς αποτέλεσμα μέχρι σήμερα) και περιμένουμε…

Σ.Σ.: Προφανώς, ουδείς εχέφρων είναι αντίθετος στα σχέδια ορθολογικής ανάπτυξης, επενδύσεων και προσέλκυσης κεφαλαίων προς όφελος του τόπου. Αλλά, όπως έλεγε θυμόσοφα η γιαγιά μου…, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v