Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 8 2012

XA-MERVAL και η σηματωρός Εθνική

Εξαιρετικά επίκαιρη η υπενθύμιση του φίλου Ιωάννη Δεληγιάννη για την περίπτωση της Αργεντινής. Και με αυτήν θα καταπιαστούμε σήμερα… μέρες που είναι άλλωστε!

Λίγο ως πολύ η πλειονότητα των παικτών έχει- έστω και πρόχειρη- εκτίμηση των όσων διαδραματίστηκαν στην φιλική αυτή χώρα της ισπανόφωνης Αμερικής των χρηματιστηριακών εξελίξεων συμπεριλαμβανόμενων.

Ωστόσο δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε πως πέραν των πολλών ομοιοτήτων οι δύο περιπτώσεις έχουν αρκετές- και ουσιώδεις- διαφορές. Ενδεικτικά θυμάμαι αυτό, που μου είχε πει παλιότερα φίλος, ο οποίος είχε ζήσει από κοντά την δραματική κατάσταση στο Μπουένος Άιρες. Πως πριν ξεσπάσει η κρίση στην αργεντίνικη αγορά κυκλοφορούσαν 15 ή 17 (εάν είμαι λάθος διορθώστε με…) τοπικά- περιφερειακά πέσος. (σαν να λέμε… δραχμή Πελοποννήσου, Μακεδονίας, κάτι τέτοιο…).

Οσον αφορά στα καθ΄ημάς εξ΄αρχής ξεκαθαρίσαμε τον υψηλότατο βαθμό ρίσκου που ενέχει το συγκεκριμένο «ποντάρισμα». Συνεχίζουμε ωστόσο, όσο πιο ψύχραιμα γίνεται, να συνεκτιμούμε την τεχνικότητα της αγοράς μας, μετοχών-σηματωρών.

Ενδεικτικό το διάγραμμα της μετοχής της Εθνικής- από την ομάδα ανάλυσης της eZMarket- καθώς τις τελευταίες συνεδριάσεις δίνει συνεχόμενα «κλεισίματα» πάνω από τα κρίσιμα 2,35 ευρώ.

Μάλιστα νωρίτερα… ξεκίνησε τη συνεδρίαση με τοπική κορυφή στα 3,06 ευρώ (έχει άλλη μία υψηλότερη- στα 3,09 ευρώ, από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά της 1/2 νομίζω).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v