Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 1 2012

Κρίσιμες για τη βραχυπρόθεσμη τάση οι 350 μονάδες

Φουριόζικα ξεκίνησε η συνεδρίαση, με τον FTSE 20 να δίνει στα πρώτα 2-4 λεπτά της συνεδρίασης τοπική κορυφή στις 352,23 μονάδες, για να διολισθήσει στη συνέχεια προς την περιοχή των 245 μονάδων. Ως εκ τούτου, μεταθέτουμε για επόμενη ημέρα όσα είχαμε ετοιμάσει σήμερα για το παρασκήνιο της υπόθεσης Alpha-Eurobank και ανεβάζουμε διάγραμμα του 20άρη.

Γιατί αυτό που μετρά (κυρίως) για όσους κινούνται βραχυπρόθεσμα αυτές τις μέρες είναι τα περιθώρια έκτασης του 20άρη και μετοχών-σηματωρών.

Στο προσυνεδριακό σχόλιό μας σημειώναμε: «Όσο ο 20άρης παραμένει χαμηλότερα των 350 μονάδων, θα πρέπει να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα, καθώς οι 295 μονάδες είναι πάντα πιθανές να (ξανα)ειδωθούν. Βέβαια, όπως σημειώνουν αρκετοί φίλοι παίκτες και αναλυτές, ενδεχόμενη πειστική ανοδική διάσπαση των 400 μονάδων θα αποτελούσε ισχυρή ένδειξη για να μπούμε με τα χίλια στο μαγαζί, όπως μας έλεγε χαρακτηριστικά γνώστης του παιχνιδιού, όμως προέχει η τεχνική επιβεβαίωση των 350 μονάδων. Και βλέπουμε, καθώς οι διεργασίες κι οι εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα μπορεί ανά πάσα στιγμή να παραταθούν για λίγο, να αλλάξουν σε επιμέρους σχεδιασμό και να δημιουργηθούν αφορμές για ένα μικρό πισωγύρισμα».

Όμως, οι αγοραστές, που ποντάρουν (κυρίως) στην τάση, ώθησαν από νωρίς την Εθνική έως τα 2,95 ευρώ και την Alpha Bank έως το 1,75 ευρώ (με απόδοση πλέον 220% σε διάστημα μηνός!), με τον FTSE 20 να περνά, προσώρας ενδοσυνεδριακά, τις κρίσιμες 350 μονάδες (το σημειώνουμε για πολλοστή φορά, γιατί οι διορθώσεις κι οι εγκλωβισμοί… ελλοχεύουν). Ζητούμενη προφανώς είναι η πειστική ανοδική διάσπαση-κίνηση του δείκτη, ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Με το σχετικό διάγραμμα της ομάδας μελέτης κι ανάλυσης της eZMarket νομίζουμε πως έχουμε ευρύτερη εικόνα.

Εμφανής η έξοδος του 20άρη που, μετά τη δημιουργία ενός σφηνοειδούς σχηματισμού, τον οποίο έλυσε ανοδικά, έχει βγει από το καθοδικό κανάλι (408) και φαίνεται να δημιουργεί σχηματισμό πυθμένα. Η ανοδική λύση του θα αποτελέσει ισχυρότερη ένδειξη για τη ζητούμενη αναστροφή.

Σημειωτέον πως η επιβεβαίωση της αναστροφής θα έρθει μόνο μετά από ανοδική διάσπαση της ζώνης τιμών των 350-400 μονάδων.

Καλή συνέχεια…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v