Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 28 2012

Περιμένοντας μια απάντηση…

Με μισό εκατομμύριο ευρώ φέρεται να επιδότησε ο νέος «τσάρος» την παιδική κατασκήνωση των υπαλλήλων του υπουργείου του.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα το protothema.gr στις 7 Μαρτίου ο Φ. Σαχινίδης εγκρίνει το ποσό των 500.000 ευρώ «για την παιδική κατασκήνωση των υπαλλήλων του υπ. Οικονομικών και την έκδοση ισόποσου χρηματικού εντάλματος». Πρόκειται για την κατασκήνωση που βρίσκεται στα όρια του Εθνικού Δρυμού Σουνίου, σε μία πευκόφυτη έκταση 40 στρεμμάτων.

Όμως, δέκα μήνες νωρίτερα, και ενώ είχε ανακοινωθεί η προσφυγή της χώρας μας στον μηχανισμό στήριξης, ο Λαρισαίος υφυπουργός -τότε- Οικονομικών είχε υπογράψει την εκταμίευση από τον κρατικό προϋπολογισμό του ποσού των 495.000 ευρώ, επιχορηγώντας τους συλλόγους των υφισταμένων του «για κοινωνικούς σκοπούς (παιδική κατασκήνωση)».

Είχε προηγηθεί επιστολή της ομοσπονδίας των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών προς την πολιτική ηγεσία του, στην οποία υπενθυμιζόταν ότι «η λειτουργία της κατασκήνωσης προϋποθέτει την τακτική επιχορήγησή της». Σημειωτέον πως η κρατική χρηματοδότηση των κοινωνικών, πολιτιστικών και επιμορφωτικών δραστηριοτήτων της ομοσπονδίας συλλόγων υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών είναι μία ακόμα "πονεμένη" ιστορία στον πολύπαθο δημόσιο τομέα, που έχει την αφετηρία της το 1986.

Σύμφωνα με το defencenet.gr ο νέος υπουργός Οικονομικών, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου το περασμένο καλοκαίρι, και ύστερα από σχετική ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Νικολόπουλου, αποκάλυψε ότι τον Ιανουάριο του 2010 επιχορηγήθηκε η ίδια ομοσπονδία από το κράτος με 2.028.000 ευρώ. Όσο για το αντίστοιχο ποσό που είχε λάβει το συνδικαλιστικό όργανο στο υπουργείο Οικονομικών για το έτος 2009, ήταν της τάξης των 2.438.731 ευρώ. Με μια απλή πρόσθεση, το συνολικό ύψος της κρατικής επιχορήγησης προς την ομοσπονδία των εργαζομένων σε διάστημα τριών ετών φτάνει τα 5,5 εκατ ευρώ!

Αναπαράγουμε αυτά τα ολίγα ενδιαφέροντα, καθώς επί της ουσίας παραμένουν αναπάντητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v