Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 9 2012

Alpha Bank: Διορατική κίνηση στρατηγικής...

«Πάει για άλλα τώρα η Alpha Bank», σημειωνόταν στον Εκηβόλο (στις 14/3)
με αφορμή την (τότε) επισημοποίηση (και τυπικά) του οριστικού διαζυγίου με τη Eurobank.

Αναφερόταν μάλιστα μεταξύ άλλων: "Κατά την εκτίμησή μας, σύντομα η πλευρά του Γ. Κωστόπουλου θα ανοίξει τα χαρτιά της. Από το θέμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (με αναβαθμισμένη την παρουσία των επενδυτών του Κατάρ), μέχρι μία ουσιαστική στρατηγική κίνηση με… Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Το αν θα αφορά το δίκτυο καταστημάτων της σε κάποιες (ή στο σύνολο) αγορές της στο εξωτερικό θα το μάθουμε σε εύλογο χρόνο".

Συνέχεια είχε δοθεί και στο σχόλιο της 15ης/3, που έκανε λόγο για... τραπεζικό παρασκήνιο στο φουλ, ενώ περισσότερα στοιχεία (από όσα ήταν σε γνώση μας) είχαν δοθεί σε όσους φίλους έκαναν τον κόπο να επικοινωνήσουν προσωπικά(*).

Τα επαναφέρουμε όλα αυτά -εξαιρετικά ενδιαφέροντα για την Alpha Βank εάν ευοδωθούν- με αφορμή το σχετικό θέμα της Αναστασίας Παπαϊωάννου «μελετά μετοχική συνεργασία με EBRD».

Εκτιμώντας πως κάποιοι τραπεζικοί όμιλοι όπως και άλλες επιχειρήσεις με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα βρουν «τα πατήματά τους». Όμως, ειδικότερα για το συγκεκριμένο σχέδιο με θυγατρική της EBRD, θα επανέλθουμε στο αυριανό σχόλιοό μας, καθώς οι τελευταίες εξελίξεις παρουσιάζουν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

(*) Το θέμα έχει παρουσιαστεί και με 2-3 αναφορές και στην έντυπη έκδοση της στήλης (που φιλοξενείται από τις σελίδες του ΜΕΤΟΧΟΥ κάθε Παρασκευή).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v