Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 5 2012

Ας το ξανασκεφτούν καλύτερα!

«Διακριτικά, αλλά με ανησυχία παρακολουθούν οι Βρυξέλλες τις προεκλογικές διεργασίες στην Ελλάδα. Παρά το γεγονός ότι η Κομισιόν κλείνει για το Καθολικό Πάσχα, οι μηχανισμοί δουλεύουν στο φουλ και οι αποδελτιώσεις και οι μεταφράσεις δηλώσεων, ομιλιών και τοποθετήσεων των Ελλήνων πολιτικών φθάνουν με email στους αξιωματούχους».

Αυτά μεταξύ άλλων διαβάζουμε στο σχετικό θέμα της Αγγελικής Παπαμιλτιάδου. Η έγκυρη συνάδελφος σημειώνει επίσης: «Πληροφορίες του euro2day αναφέρουν ότι οι ψύχραιμοι υπολογισμοί των Βρυξελλών, με βάση και τα χρονοδιαγράμματα που έχει αποστείλει η ελληνική κυβέρνηση, δείχνουν για κάλπες τη 13η Μαΐου. Είναι βεβαίως κοινό μυστικό ότι μετά την αναφορά του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, ότι αν δεν προκύψει βιώσιμη κυβέρνηση θα οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές, οι δανειστές μας δεν θα δυσαρεστούνταν καθόλου αν έβλεπαν ότι οι κάλπες στήνονταν όσο πιο αργά γίνεται, και εάν είναι δυνατόν τον Σεπτέμβριο.

Η λογική πίσω από αυτήν την άποψη είναι ότι απαιτείται να περάσει από την παρούσα σύνθεση της βουλής (όπου το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. έχουν την πλειοψηφία) το τσουνάμι των νέων μέτρων του Ιουνίου, τα οποία υπολογίζονται σε 11,5 δισ. ευρώ
».

Αυτά (και όχι μόνο) είναι κοινό μυστικό πως αποτελούν μύχιες σκέψεις των ξένων και των δανειστών μας (να υποθέσουμε πως παρασκηνιακά υλοποιούνται ανάλογοι σχεδιασμοί και δέουσες μεθοδεύσεις;).

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα, τη δραματική πράξη του 77χρονου συμπατριώτη μας κι όσα ακολούθησαν μέχρι αργά το βράδυ στο Σύνταγμα, ας ξενασκεφτούν τα... διεθνή μαγειρεία τι πάνε να κάνουν.

Με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του αυτός ο τόπος, με τις αρετές και τα… κουσούρια μας, έχουμε δείξει πως είμαστε ο κατεξοχήν απρόβλεπτος λαός στη γηραιά ήπειρο.

Άλλωστε, ας μην ξεχνούν οι… σύμμαχοι και λοιποί φίλοι μας πως στους αρχαίους Έλληνες αποδόθηκε η έννοια της εντροπίας και στην πλατωνική σκέψη οι πρώτες ρίζες της.

Ας μη διανοηθούν, εκτός εάν θέλουν, να παίξουν με τη… σπίθα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v