Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 15 2012

Τα χειρότερα, δυστυχώς, δεν έχουν έρθει ακόμα

Έγραψε χθες το 4άρι μπροστά η μετοχή του ΟΠΑΠ, διορθώνοντας έως το ιστορικό ελάχιστο των 4,94 ευρώ.

Και λέμε δυστυχώς γιατί τα χειρότερα είχαν φανεί εδώ και μέρες, μάλιστα τελευταία (στις 10/5) είχαμε αναφερθεί εκ νέου στις ανησυχητικότατες ενδείξεις. Σε σχετικό θέμα μας  είχαμε ανεβάσει διαφωτιστικότατο διάγραμμα (της ομάδας ανάλυσης eZMarket).

Οριακά κάτω και από τα 400 εκατ. ευρώ ενδοσυνεδριακά η χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ, στην οποία η στήλη είχε αναφερθεί πλειστάκις. Τελευταία, μάλιστα, με ενδεικτικές αναφορές μας (Πλήρης απαξία στη ΔΕΗ-Κωφεύουν οι... αρμόδιοι  και Ενα... κομμάτι ψωμί η μετοχή της ΔΕΗ) αποτυπώναμε το αναπόφευκτο.

Υπενθυμίζουμε τα ανωτέρω γιατί βρισκόμαστε επί ξυρού ακμής και το πολιτικό σύστημα είναι τόσο μικρό να αναλάβει τόσο μεγάλες ευθύνες.

Δεν βλέπουν, άραγε, τι συμβαίνει στην πραγματική οικονομία, πού οδηγούνται τα πράγματα με την εφαρμογή από σήμερα της μετενέργειας;

Καλά, όμως δεν ακούν ούτε τις αγωνιώδεις εκκλήσεις των επαγγελματιών της αγοράς ακόμη και ισχυρών επιχειρηματιών, καθώς αποσυντίθεται ο όποιος βιομηχανικός ιστός έχει απομείνει σε αυτόν τον τόπο.

Ανεβάζουμε σήμερα τα διαγράμματα της Bιοχάλκο και του Mυτιληναίου, δύο ομίλων με διεθνή παρουσία, στυλοβατών του κλάδου, που απασχολούν χιλιάδες εργαζομένους και έμμεσα ακόμη περισσότερους επαγγελματίες. Οι τεχνικές ενδείξεις και γι' αυτούς τους δύο ισχυρότατους ομίλους δεν είναι οι καλύτερες.

Άραγε, το πολιτικό προσωπικό καθεύδει ακόμη και τώρα; Έλεος!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v