Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 10 2012

Αναζητείται από μηχανής… θεός

Μόνο μία λιγότερο προβλέψιμη θεαματική εξέλιξη θα μπορούσε να αποσοβήσει την άμεση βύθιση του FTSE 20 στα επικίνδυνα όρια των 200 μονάδων.

Στη χθεσινή αναφορά μας ανεβάσαμε το διάγραμμα του τραπεζικού δείκτη (από την ομάδα ανάλυσης της eZMarket), με εμφανείς τις τεχνικές ενδείξεις για συνέχιση της ταλαιπωρίας.

Όμως, το ανησυχητικό είναι πως αρχίζουν και σπάνε τίτλοι άλλων ομίλων, τους οποίους μέχρι τώρα θεωρούσαμε ανθεκτικότερους.

Ο ΟΠΑΠ είναι ένας από αυτούς, καθώς ελάχιστη τιμή σημειώθηκε στα 5,88 ευρώ στις 25/11.

Στο σχετικό διάγραμμα φαίνεται ο κίνδυνος καθοδικής λύσης του υφιστάμενου σχηματισμού. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο ΟΠΑΠ θα κινδύνευε να διορθώσει προς τα 4 ευρώ ή ακόμη χειρότερα χαμηλότερα και αυτής της τιμής.

Περίπου την ίδια περίοδο (στις 28/11) είχε καταγραφεί η ελάχιστη τιμή (στα 10,81 ευρώ) για τη μετοχή της Coca Cola 3E (από τα τελευταία επενδυτικά...καταφύγια για ξένους και Έλληνες επενδυτές). Προφανώς σε καλύτερη θέση η Coca Cola 3E από τον ΟΠΑΠ, όμως και σε αυτήν την περίπτωση τα τεχνικά μηνύματα είναι ανησυχητικά.

Τα παραθέτουμε με την ελπίδα πως θα διαψευσθούμε, αλλά όλο και περισσότερες εξελίξεις ενισχύουν το αρνητικότερο σενάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v