Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 18 2012

Τι παίζει με Dart και «ακούρευτο» ομόλογο;

Όλοι το ψάχνουν: Ποιοι κρύβονται, πραγματικά, πίσω από το ομόλογο που πληρώθηκε "ακούρευτο" στο Dart Management Fund;

Διαβάζουμε: «Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεγαλύτερος όγκος των ομολόγων αγοράστηκε στα 60-70 σεντς του δολαρίου, έτσι το fund πραγματοποίησε τεράστια κέρδη. Η μεγάλη νίκη από το Dart προαναγγέλλει νέα επίθεση από τα funds-γύπες αν η Ελλάδα προχωρήσει σε νέα δεύτερη αναδιάρθρωση του χρέους. 'Μας έπιασαν στην πιο αδύνατη στιγμή', δηλώνει στους New York Times ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος προσθέτει ότι η απόφαση δεν είναι οδηγός για μελλοντικές αποφάσεις».

Η εφημερίδα τονίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται εν όψει εκλογών και αν εκλεγεί αριστερή κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα τότε η στάση έναντι των ομολογιούχων δανειστών μπορεί να σκληρύνει.

«Η απόφαση της πληρωμής είναι ένα τεράστιο λάθος. Αφήνει χώρο και πυρομαχικά στα funds να επιτεθούν» δηλώνει o Jason Manolopoulos, διαχειριστής του Dromeus Capital Fund και συγγραφέας του βιβλίου «Απεχθές χρέος».

Το euro2day για το ίδιο ζήτημα σημείωνε στον Χαμαιλέοντα ότι «για το θέμα, οι κατά τα άλλα λαλίστατοι πολιτικοί αρχηγοί δεν είπαν κουβέντα. Κρύφτηκαν για άλλη μία φορά πίσω από τον Λ. Παπαδήμο», ενώ στο www.lobbystasgr.blogspot.com εγείρονται και άλλα εύλογα ερωτήματα.

Άραγε, απαντήσεις θα δοθούν ή όχι από τους καθ' ύλην αρμοδίους;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v