Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 12 2012

ΤΑΙΠΕΔ: Ευθύνες για το φιάσκο…

Σε φιάσκο εξελίχθηκε η υπόθεση των αποκρατικοποιήσεων, με το ΤΑΙΠΕΔ να φέρει σχεδόν αποκλειστικά την ευθύνη όσων ΔΕΝ συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες.

Στο σχετικό θέμα του euro2day μεταξύ άλλων διαβάζουμε: "«Αν η κυβέρνηση πληροφορήθηκε μόλις χθες από τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ότι είναι εφικτή η ολοκλήρωση δύο μόλις αποκρατικοποιήσεων μέχρι το τέλος του έτους, τότε προκύπτει θέμα τουλάχιστον προχειρότητας», σημείωναν παράγοντες της αγοράς".

Το θέμα είναι σοβαρό, καθώς φαίνεται πως οι αναποτελεσματικοί (sic!) χειρισμοί της διοίκησης του ταμείου (σημειωτέον, διορίστηκε επί θητείας Γ. Παπανδρέου- Γ. Παπακωνσταντίνου) συνεχίζονται σαν να μη συμβαίνει το παραμικρό.

Καλά ενημερωμένη πηγή της στήλης συμφωνεί απόλυτα με όσα αναφέρονται στο θέμα του euro2day, πως δηλαδή εγείρεται θέμα τουλάχιστον προχειρότητας (για την οποία υπάρχουν υπεύθυνοι) και ότι το Μαξίμου αλλά και ο υπουργός Οικονομικών είχαν διαφορετική εκτίμηση μέχρι και το πρωί της Τρίτης. Ειδάλλως είναι παντελώς ακατανόητη η ρητή αναφορά (και δέσμευση προς τους δανειστές) πως το πρόγραμμα θα είναι εμπροσθοβαρές.

Τι είδους… εμπροσθοβαρύτητα (ας μου συγχωρεθεί ο νεολογισμός) είναι αυτή που περιορίζει το πρόγραμμα στα κρατικά λαχεία και στο IBC δεν θα μπορούσε να καταλάβει ούτε ο 14χρονος Κωνσταντίνος μου.

Και όμως, η ζωή συνεχίζεται (και η μισθοδοσία υποθέτουμε) αδιαλείπτως, ενώ μόλις προχθές ο «παραιτηθείς» Ι. Κουκιάδης εξηγούσε σε πρωινή εκπομπή (νομίζω του MEGA) τι θα πρέπει να γίνει με τις αποκρατικοποιήσεις, πώς θα πρέπει να χειριστούν (οι νέοι κυβερνώντες) το ένα ή το άλλο θέμα. Ήμαρτον!

Το σοβαρότερο όμως είναι πως με την προχειρότητά τους εκθέτουν τον Αντ. Σαμαρά, τον ίδιο τον Γ. Στουρνάρα και τη νέα κυβέρνηση. Και βεβαίως όλους τους φορολογουμένους, που για περισσότερο από ενάμιση χρόνο πληρώνουν αυτήν την αναποτελεσματική διοίκηση.

σ.σ.: Το ότι θα έπρεπε να έχουν γίνει σαρωτικές αλλαγές… χθες είναι εκ των ων ουκ άνευ. Δεν σημαίνει, όμως, πως θα πρέπει να είναι εξίσου βιαστική η επιλογή του επόμενου επικεφαλής του ταμείου. Καλά ενημερωμένη πηγή μας υποστηρίζει πως η υποψηφιότητα Βουρλούμη δεν έχει εξασφαλίσει το πράσινο φως του πρωθυπουργού και ότι θα πρέπει να περιμένουμε και άλλα ονόματα πέραν όσων προωθούνται, διαδίδονται ή αυτοπροτείνονται από συγκεκριμένα συμφέρροντα.

σ.σ.: Όποιος θέλει να έχει μία ευρύτερη εικόνα ή να ξαναθυμηθεί κάποιες… λεπτομέρειες για τον φερόμενο ως επικρατέστερο για τη θέση του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ ας κάνει τον κόπο να κοιτάξει το εξαιρετικό θέμα της Αριστέας Μπουγάτσου "
Ο μάνατζερ της κυβερνώσας ελίτ" (Ελευθεροτυπία της 1ης/11/2011). Για να μην ξεχνιόμαστε...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v