Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 17 2012

Μα τέτοια οίηση πια…

Διαβάσαμε τελευταία για το ενδιαφέρον της DogusGrubu AS να αγοράσει ελληνικές μαρίνες και μας γεννήθηκε το εύλογο ερώτημα, μα καλά ΔΕΝ υπάρχει εγχώριος εφοπλισμός και επιχειρείν, ΔΕΝ υπάρχει συγκροτημένο κράτος (αρμόδια υπουργεία) για να αξιοποιηθεί και να αναπτυχθεί ο τομέας;

Κρατάει χρόνια η… κολώνια, μας είπε γνωστός επιχειρηματίας, με παρουσία στον χώρο, καθώς το επίσημο ελληνικό κράτος καθεύδει σε βαθμό «εγκλήματος» κι οι έχοντες κεφάλαια (στην πλειονότητά τους) είτε δεν ενδιαφέρονται είτε επενδύουν σε άλλους κλάδους. Συνέπεια ο κλάδος να είναι καθημαγμένος, οι ανταγωνιστές να κερδίζουν όλο και μεγαλύτερα μερίδια τα τελευταία 4-5 χρόνια και ουδείς να συγκινείται.

Όμως, πέραν των Ελλήνων επιχειρηματιών κι εφοπλιστών, αποδεικνύεται πως το επίσημο ελληνικό κράτος ΔΕΝ έχει κεντρική πολιτική και ενιαίο αναπτυξιακό σχεδιασμό. Θα πείτε, και δικαιολογημένα, μα καλά, είναι ο μόνος τομέας όπου συμβαίνει κάτι τέτοιο; Ασφαλώς και όχι.

Αναφερόμαστε, ωστόσο, στην περίπτωση των μαρινών γιατί τη θεωρούμε ενδεικτική της αβελτηρίας των κυβερνώντων και του πολιτικού συστήματος αλλά κι επειδή ΔΕΝ είναι μία τυχαία ή αθώα υπόθεση.

Ας μη βιαστούν οι… κοσμοπολίτες να κρίνουν τη θέση μας, προτού βεβαιωθούν για τις σχέσεις του ομίλου Dogus με το λεγόμενο «βαθύ τουρκικό κράτος». Για τον ρόλο που έχουν διαδραματίσει κατά καιρούς (ειδικότερα σε εθνικές κρίσεις) τα μέσα του (όπως είναι το Startr και το NTV) ή τις πεποιθήσεις του ίδιου του Ferit Sahenk (του μεγαλομετόχου δηλαδή της Dogus).

Τέτοια… τουρκολαγνεία πια! Αλλά πώς, αφού μέχρι και η νεοδιορισθείσα (και υπερπροβεβλημένη μιντιακά κυρίως από το MEGAλο κανάλι και το STAR) κ. Κεφαλογιάννη, έσπευσε να δώσει την π ρ ώ τ η της συνέντευξη στη Hurriyet, προκαλώντας την ενδιαφέρουσα απάντηση της κ. Κουντουρά.

σ.σ.: Ο τουρκικός οικονομικός… τίγρης θυμίζει το «ποντίκι που βρυχάται». Σε ΕΞΙ, το πολύ ΕΝΝΕΑ, μήνες τα ξαναλέμε πού θα βρίσκεται η οικονομία της γείτονος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v