Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 6 2012

Στην Alpha Bank δίνουν το προβάδισμα για Emporiki

Το ΤΑΙΠΕΔ είναι μία καλή αρχή για να δοθεί δείγμα γραφής του πρωθυπουργού και των κυβερνητικών εταίρων. Από το ποιος θα οριστεί στην πολύφερνη θέση θα φανεί προς το πού κλίνουν οι νέες ισορροπίες και σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Ο παραιτηθείς Κων. Μητρόπουλος προερχόταν από τον όμιλο της EFG Eurobank και παράγοντες της αγοράς περιμένουν να δουν εάν ο διάδοχός του θα προέρχεται επίσης από τον τραπεζικό χώρο (και ειδικότερα εάν έρχεται από την Εθνική ή την Alpha Bank).

Σε κάθε περίπτωση, το όνομα θα σηματοδοτεί κατά πάσα πιθανότητα και μέρος των ισορροπιών της επόμενης ημέρας.

Αυτά σημειώναμε (μεταξύ άλλων) στο χρηματιστηριακό σχόλιό μας το Σάββατο 21/7 πριν φύγουμε για λίγες μέρες, κι ενώ η πλειονότητα των παικτών θεωρούσε λίγο ως πολύ αναμενόμενες τις εξελίξεις και τον διορισμό του Γ. Εμίρη στη νευραλγική θέση του ταμείου. Προερχόμενου εκ του ομίλου Alpha Bank και με απόλυτη εξειδίκευση (θα λέγαμε σε ειδική αποστολή…) σε θέματα που καίνε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών.

Οι ισορροπίες της επόμενης ημέρας διαγράφονται εδώ και καιρό, ενισχύοντας έτσι την εκτίμηση ανθρώπων της αγοράς πως η Alpha Bank (που έχει και πρακτικά τον πρώτο λόγο) θα είναι εκτός θεαματικής εκπλήξεως ο νέος μεγαλομέτοχος της Emporiki Bank.

Από το σημείο αυτό ξεκινούν διάφορα σενάρια και εκτιμήσεις για τον ρόλο της Credit Agricole, τον βαθμό συμμετοχής του fund του Κατάρ (και εάν θα έχει προσωπική παρουσία και ο περίφημος Αλ Τάνι -όπως υποστηρίζει καλά ενημερωμένη πηγή) και τη μορφή του νέου σχήματος.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα γνωρίζουμε (κατά πάσα βεβαιότητα) προς το πού θα κλίνει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (και τι σήμαιναν οι τελευταίες σημαντικές μεταβολές στον όμιλο EFG).

Σε κάθε περίπτωση, η συνέχεια αναμένεται ενδιαφέρουσα, ενώ μένει να δούμε ποιος (εκτός από το Τ.Χ.Σ.) θα βάλει ζεστό χρήμα και με «ποια σημαία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v