Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 20 2012

ΟΠΑΠ: Συνεχίζεται η πτώση - απαξίωση

Συνεχίζεται η υποχώρηση της μετοχής του ΟΠΑΠ, η απαξίωση του Οργανισμού (και από πλευράς αποτίμησης) και- πέρα από κάθε λογική- η ...σιγή ασυρμάτου όλων ανεξαιρέτως των καθ΄ύλην αρμοδίων.

Σαν να μην συμβαίνει το παραμικρό, λες και η ...απώλεια σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ σε ελάχιστες συνεδριάσεις είναι απολύτως φυσιολογική.

Σε σχετικό θέμα του euro2day η (αναγνώστρια) Μαρία Αντωνίου σημειώνει, πως "...έριξαν το χαρτί 30% δύο μέρες πριν ανακοινώσουν την έναρξη της αποκρατικοποίησης. Τι θα μπορούσαν να κάνουν άλλο χειρότερο".

Εκτίμηση ενδεικτική μερίδας επενδυτών, που- σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένα- βλέπει ΄΄σκιές΄΄ πίσω από τον ΟΠΑΠ αλλά και ανάλογες περιπτώσεις.

Ο φίλος της στήλης tsutsunamis υποστήριζε (στο χθεσινό σχόλιο) ότι "...η απαξίωση της χρηματιστηριακής αξίας και το μετέπειτα πούλημα της κάθε εταιρείας "φιλέτου" είναι ένα σχέδιο που το ακολουθεί και αυτή η κυβέρνηση σαν συνέχεια της προηγούμενης δοσίλογης.

Θυμόμαστε όλοι την σταδιακή απαξίωση της ΔΕΗ, του ΤΤ, της ΑΤΕ κτλ (τις τραπεζικές τις φορτωσανε με τοξικά ομόλογα, τις χώρισαν σε καλές και κακές, τις καλές τις έδωσαν στους φίλους τους, ενώ τις κακές τις πέρασαν στο δημόσιο χρέος).

Αν πουληθεί το καλύτερο φιλέτο του ελληνικού δημοσίου με τέτοιο discount αυτομάτως καταδικάζονται και τα υπόλοιπα προς ιδιωτικοποίηση, μικρότερα φιλέτα, με ανάλογη απομείωση της αξίας τους.

Αυτό που με τρομάζει περισσότερο δεν είναι η απώλεια των δημόσιων περιουσιακών στοιχείων, αλλά η παντοδυναμία που φαίνεται να έχει αυτό το διεφθαρμένο σύστημα που μας κυβερνά.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στην χώρα μας, τα κανάλια, οι εφημερίδες, οι δημοσιογράφοι κωφεύουν... κάνοντας με τον τρόπο τους "πλάτες" σε αυτή τη μεγάλη τη μεγάλη μοιρασιά-ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας".

Φαίνεται όμως πως το Σύστημα δεν πολυενδιαφέρεται για το τι λένε οι μικρότεροι παίκτες, δεν δίνουν σημασία στις ενστάσεις και τα παράπονα των μικρομετόχων που ειδικότερα στον ΟΠΑΠ ΄΄έμειναν με το μουτζούρη΄΄ .

Εύλογο το ερώτημα φίλων της στήλης κατά πόσον η προηγηθείσα (μέχρι και τις 13/9) άνοδος της μετοχής ήταν αποτέλεσμα μεθόδευσης και οι ρευστοποιήσεις στα υψηλά ΄΄ξεφόρτωμα΄΄insiders. Αλλά ούτε σε αυτά θα δοθούν απάντήσεις.

* Μια κυρίως τεχνικού χαρακτήρα ματιά του ΟΠΑΠ από τον calculator-analysis.gr, τον οποίο και ευχαριστούμε.

Σ.σ. Οικονομία στο Επίκεντρο με τον Αλέξανδρο Μωραιτάκη από σήμερα στο EXTRA 3 και κάθε Πέμπτη στις 21.00-21.45΄. Ηρακλειδείς οι Πέτρος Λεωτσάκος και Χρήστος Ιωάννου. Από τον Εκη... Καλή Αρχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v