Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 16 2012

Εστιάζοντας σε Μυτιληναίο και Εθνική

Ενδιαφέρουσες απαντήσεις σε πολλά εύλογα ερωτήματα έδωσε ο Ευ. Μυτιληναίος. Ο επικεφαλής του ομώνυμου επιχειρηματικού ομίλου μιλώντας στο BBC World News έθιξε καίρια ζητήματα, που θα έπρεπε να έχουν απασχολήσει τους καθ’ ύλην αρμοδίους- υπευθύνους...εχθές.

Στα 3,80 ευρώ νωρίτερα η μετοχή της εταιρείας (και στα 7,80 της ΜΕΤΚΑ) δηλαδή οριακά χαμηλότερα του τοπικού υψηλού των 3,81 ευρώ (σημειώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση). Μεταφέρουμε δε την τεχνική προσέγγιση (του Δημ. Γονιδάκη και του roote.gr) για τη μετοχή και τις επόμενες τιμές-στόχους. Όπως επισημαίνεται, «η μετοχή είναι στο 3,74 (-1,06%). Κινείται προς τον επόμενο στόχο του 3,95-4,05. Στο 3,50 στήριξη και στο 3,36 Make or Break».

Βρίσκουμε αξιοπρόσεκτες τις θέσεις του επιχειρηματία, καθώς απηχούν- σε μεγάλο ή μικρότερο βαθμό- απόψεις και προβληματισμό μερίδας ισχυρών επιχειρηματιών οι οποίοι έχουν αποφασίσει να μείνουν Ελλάδα και να στηρίξουν «από τα μέσα» την προσπάθεια, που καταβάλλεται.

Θα λέγαμε μάλιστα, πως διακρίνουμε και μία διάθεση του να διευρύνει το ακροατήριο του, λαβαίνοντας θέσεις- ρίσκου και πηγαίνοντας κόντρα ακόμη και σε ισχυρότερους από αυτόν παίκτες. Και αναφερόμαστε συγκεκριμένα στις προ διμήνου εκτιμήσεις του έναντι της S&P. Θέση, που σημειώναμε δε τότε (στις 9 Αυγούστου) με τον εύγλωττο τίτλο «Μυτιληναίος vs Standrad & Poor’s». Μας είχε κάνει και τότε εντύπωση η στάση του, μας έκανε και πάλι με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του στο BBC World News.

Τα 2,27 ευρώ «έπιασε» στην αρχή η μετοχή της Εθνικής και λόγω της τεχνικότητας της (υψηλότερα των 2,20 ευρώ) ανεβάζουμε σχετικό διάγραμμα του calculator-analysis.gr.

Σημειώνουμε δε, πως τοπίο υψηλό 52 εβδομάδων για τη μετοχή της Εθνικής έχει σημειωθεί στα 3,13 ευρώ στις 8 Φεβρουαρίου 2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v